Connect with us

GÜNDEM

Baskın Oran’a “UŞAK” dedi!

AKP’nin iktidara geldiği 2002 ve sonrasında AKP’nin en ateşli savunucusu olan, AKP-TESEV-SOROS bağlantıları ididası ile sık sık eleştiri konusu olan Prof. Dr. Baskın Oran, şimdi bu partinin en etkili isimlerinden İçişleri Bakanı Soylu tarafından “UŞAKLIK”la itham edilerek hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Published

on

AKP iktidara yeni geldiği yıllarda AKP’nin ateşli destekçisi olan Prof. Dr. Baskın Oran, TESEV-SOROS bağlantıları olduğu ve aldığı parasal destekler aldıı gibi iddialar nedeni ile sıkça eleştirilmişti. O dönemde  Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu üyeliği de yapan Baskın Oran, açıktan AKP savunucusu ve destekçisi idi. Şimdi ise o siyasi partinin bir bakanı tarafından “UŞAKLIK” la itham edilerek hakkında suç duyurusu yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Prof. Baskın Oran için Twitter’dan suç duyurusunda bulundu.

Prof. Baskın Oran’ın T24’te dün yayınlanan, “Kürtler üzerine bazı trajikomik deneyler” başlıklı yazısına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan tepki geldi.

Bakan Süleyman Soylu, twitter hesabından “Kendisini ilim adamı diye pazarlamış yazısının her kelimesini alçakça kurgulamış bir uşak Baskın Oran hakkında suç duyurusunda bulunuyorum” diye yazdı.

Oran yazısına, “Uygulamalar vs. demiyorum, “deneyler” diyorum. Herhangi bir ülkedeki özel bir grubu bütünüyle çileden çıkarmak için ancak böylesine laboratuvarımsı deneyler yapılabilir de ondan. Allah’ın lütfu” 15 Temmuz darbe parodisinden bu yana yaşanmışları alacağım yalnızca. Yorum da yapmayacağım. İnanması biraz güç olabilecekler için internet kaynağı vereceğim sadece” ifadeleriyle başlamıştı.