Connect with us

DÜNYA

Ukrayna’ya Eurovision cezası!

Avrupa Yayın Birliği (EBU), 2 yıl önce Kırım’ı ziyaret ettiği için Rus şarkıcı Yuliya Samoylova’nın Eurovision’a katılmasını yasaklayan Ukrayna’nın resmi televizyonuna ceza verdi.

Published

on

EBU’dan yapılan açıklamada, Ukrayna’nın Samoylova’ya getirdiği yasak nedeniyle Eurovision Şarkı Yarışması’nın marka itibarının zarar gördüğü ve yarışta dikkatleri farklı bir noktaya çektiği belirtildi.

EBU, bu nedenden ötürü Ukrayna’nın resmi yayın organı UA:PBC’ye ciddi bir ceza verildiğini kaydetti.

“200.000 EURO CEZA KESİLDİ”

EBU’nun açıklamasında ceza tutarı bahsedilmezken, UA:PBC Yayın Yönetmeni Zurab Alasaniya, kanala 200.000 Euro ceza kesildiğini ve karara itiraz edeceklerini söyledi.

“60 YILLIK EUROVISION TARİHİNDE BİR İLK”

EBU Başkanı İngrid Deltenre, daha önce yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Eurovision’dan men edilebileceğini belirtmişti. Yarışmanın 60 yıllık tarihinde herhangi bir ülkenin yarışmaya katılımının yasaklanmadığını anımsatan İngrid Deltenre, “Eurovision’un siyasi oyunlar için kullanılmasının derin üzüntüsü içindeyim. Müzikal yarışmanın amacı milyonlarca kişiyi eğlendirmesi, insanları birleştirmesidir. Kesinlikle birbirlerine karşı karşıya getirmek değildir” demişti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir