Connect with us

GÜNDEM

Açlık grevinde 118. gün… Gülmen ve Özakça kötüye gidiyor

Tutuklu eğitimci Nuriye Gülmen ile Semih Özakça açlık grevinin 118. gününü geride bıraktı. Nuriye Gülmen şiddetli böbrek ağrısı çekerken Semih Özakça’nın böbrek, kas ve boynunda ağrılar yoğunlaştı.

Published

on

Eğitimcilerin işlerine geri dönmesi talebiyle Yüksel Caddesi’nde açıklama yapmak isteyen destekçiler, polis ekipleri tarafından sürüklenerek gözaltına alındı. Sosyolog Veli Saçılık’ın, “Kolum çok kötü beni bırakın” feryatları karşılıksız kaldı.

Açlık grevinin 43. gününü geride bırakan Esra Özakça, 118 gündür açlık grevinde olan eşi Semih Özakça ile Sincan 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde önceki gün görüştü. Esra Özakça, Semih Özakça’nın böbreklerinde ağrılar olduğunu, saçları ve vücudundaki tüylerin dökülmeye başladığını, boynunda çok ağrı olduğunu, kas ağrılarının da yoğunlaştığını ve son iki gündür kendisine dört gazete verildiğini aktardı.

Nuriye Gülmen’in de sağlık durumunun kötüye gittiğini belirten Esra Özakça, Gülmen’in böbrek ağrısı çektiğini, özellikle sağ böbreğinde çok fazla ağrının olduğunu aktardı.

Esra Özakça, “Nuriye avukatlarına karın bölgesinde şiddetli gaz olduğunu anlatmış. Kendisini çok rahatsız ediyormuş. Ayrıca her gün aynı saatte vücudu ateşleniyormuş.

Bununla birlikte iğne batması hissi de geliyormuş. Bir süre bu ağrıyla yaşadıktan sonra birden geçiyormuş” diyerek Gülmen’in avukatlarına kollarını kullanabildiği için duyduğu mutluluğu dile getirdiğini söyledi. Semih Özakça’nın telefon hakkı olduğunu söyleyen Esra Özakça, Yüksel Caddesi’nde önceki gün Veli Saçılık’a yapılan sert müdahale ile omzunun kırılmasına ilişkin eşi Özakça’nın çok üzüldüğünü belirtti.

Kopyala yapıştır adalet

Avukat Seçuk Kozağaçlı, sosyal medya üzerinden Gülmen ile Özakça’nın tutuklama müzekkeresini paylaştı. Gülmen ile Özakça’nın suç tarihinin 15 Temmuz 2016 olarak gösterilmesine tepki gösteren Kozağaçlı, “Alın bu kopyala yapıştır mahkemesinden öğrenin! Gerçek Darbecileri bulduk diye sevinin” dedi. Esra Özakçe ise “Tutuklama müzekkerisinde açıkca gerçek dışı beyanlarda bulunuyorlar. Daha önceki dosyalardan kes kopyala yapıştur yaparak suç tarihini bile düzeltme gereği duymuyorlar” yorumunu yaptı.

‘Adalet için buradayız’

Tutuklu eğitimci Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın serbest bırakılıp işlerine geri dönmeleri talebiyle Yüksel Caddesi’nde toplanan destekçilere polis müdahalesi gecikmedi. OHAL mağduru Veli Saçılık, açıklama yapmaya başladığı sırada polisin müdahalesi sert oldu. Polis ekiplerinin küfür etmesine tepki gösteren çevredeki yurttaşlar, “Nuriye-Semih yalnız değildir” sloganı attı. Biber gazından etkilenen eylemcilerin “Hastaneye götürün, nefes alamıyoruz” çığlıklarına da polis ekipleri sessiz kaldı. 43 gündür açlık grevinde olan Esra Özakça, Twitter üzerinden “Alenen sokak ortasında, gözaltı araçlarında işkence yapılıyor! İnsanlık Onuru İşkenceyi Yenecek! Yaşasın Yüksel Direnişimiz” tepkisini gösterdi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir