Connect with us

GÜNDEM

Manisa ve Balıkesir’de 714 MHP’li istifa etti

Manisa ve Balıkesir’de MHP üyesi 714 kişi, Meral Akşener’in kuracağı partiye katılmak için partilerinden istifa etti.

Published

on

Manisa’da MHP üyesi 549 kişi, Meral Akşener’in kuracağı partiye katılmak için partilerinden istifa etti. Aralarında eski milletvekili, il başkanı, ilçe başkanı, belediye başkanı da bulunan partililer, MHP’nin misyonunu yitirdiğini savundu.

MHP’nin eski il başkanı Tamer Akkal’ın öncülüğünde Atatürk Kent Park’ta toplanan MHP’lilere, partinin Manisa eski milletvekili Mustafa Enöz, eski belediye başkanları, eski ilçe başkanları, eski il başkanları da destek verdi. Tamer Akkal, MHP’nin iktidar partisinin güdümüne girdiğini belirterek, “MHP, başbuğumuzun MHP’si olmaktan çıkmıştır. Yeni parti siyasetin tam merkezinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu temel değerlere sonuna kadar sadık, kamplaşmadan uzak bir parti olacaktır. Belediye başkanları, ilçe başkanları, ilçe başkan yardımcılarından yöneticilerine kadar Türkiye için elimizi taşın altına sokuyoruz” diye konuştu. Eski milletvekili Mustafa Enöz ise “MHP, AKP’nin dümen suyuna girmiştir. Yeni bir çıkışın, yeni bir heyecanın arifesindeyiz. Bu oluşumun içinde hepimiz yer alacağız” dedi.

MHP’de yaşanan istifa rüzgârına, Balıkesir Havran ilçe teşkilatı üyelerinden de katılanlar oldu. 5 dönem ilçe başkanlığını sürdüren ve sonrasında görevden alınan Mehmet Saraçoğlu, Havran eski Belediye Başkanı Levent Gökalp ile MHP eski ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 165 kişi, partiden istifa edip Meral Akşener’in yeni oluşum hareketine katıldıklarını belirtti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir