Connect with us

GÜNDEM

Erdoğan: Şehitler arasında ayrımcılık çıkarmaya çalışanlar var

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit ve gaziler arasında ayrımcılık çıkartamaya çalışanlar olduğunu ileri sürerek, CHP’ye yüklendi.

Published

on

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul İl Başkanlığı’nın Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği bayramlaşma töreninde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Son günlerde şehit ve gazilerimizin arasında ayrımcılık çıkartmaya çalışanlar olduğunu görüyorum. Toprağa düşen her şehidimizin, bu yolda ölümü göze alan her gazimizin bizim gönlümüzde ayrı bir yeri vardır.

Erdoğan: Cumhurbaşkanıyım ben sıradan biri değilim, bilirim

15 Temmuz konusundaki hassasiyetimizin sebebi, Kurtuluş Savaşımızdan bu yana en büyük saldırı olması sebebiyledir.

Erdoğan’dan Macron’a ‘telefon’ yanıtı, ABD’ye ‘koruma’ tepkisi                 

Tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin yeri bizim nazarımızda aynıdır.

Şehitlerle ilgili kimlerin ayrım yaptığı yapacağı bellidir. İşte Çanakkale’de şehitlerimizin yattığı topraklarda, ana muhalefet partisinin yaptığı etkinlikte yaşananları gördünüz. Onlarda şehide saygı yok. Onların şehadet nedir, şüheda nedir, böyle bir anlayışı yok.

Bunlar değil miydi bizim camilerimizi ahıra çeviren. Bunlar mevcut. Binlerce vakıf restore ederken bunları gördük.

“ARAKAN’I KİMSE KONUŞMASA DA BİZ KONUŞACAĞIZ”

BM Genel Kurulu’nda Arakan’la ilgili konuları anlatacağız, ikili görüşmelerde bunları konuşacağız. Arakan’ı kimse konuşmasa da biz konuşacağız. Zaman zaman sosyal medyada Arakan’ın bizimle ne işi var? serzenişlerini görüyorum. Bunlar tarihlerini bilmiyorlar. Bunlar Myanmar’da şehitliğinin bile olduğunu bilmiyorlar. Arakan bölgesi asırlarca müslümanlar tarafından yönetilmiştir.

“BİRBİRİNİZİ MAKAM, KOLTUK İÇİN SEVMEYİ BIRAKIN”

Türkiye olarak biz bu konudaki hassasiyetimizi dile getiriyoruz. Biz bu meselenin takipçisi olacağız. Arakanlı müslümanlara tarihten gelen vefa borcumuzu ödeyeceğiz.

Kendi aramızda dargın küskün olmayacağız. Birbirinizi makam, koltuk için sevmeyi bırakın. Birbirimizi sadece ve sadece Allah için seveceğiz. Ülkemize sımsıkı sarılacağız.

Ya öleceğiz, ya olacağız. Hedef bu olmalı. Burada hiçbir arkadaşım da inanıyorum teslim olmaz.

Siyasi ve diplomatik gücümüzle, ekonomik gücümüzle mücadele edeceğiz.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir