Connect with us

GÜNDEM

Erdoğan’a suikast davasında karar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1’i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 47 kişinin yargılandığı davada nihai karar açıklandı. Davada yargılanan 34 sanığa 4’er kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verilirken, 1 kişi de beraat etti.

Published

on

Muğla’da, darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ve iki polisin hayatını saldırıya ilişkin, 2’si firari, 43’ü tutuklu 47 sanığın yargılanmasında nihai karar verildi.
Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ’un okuduğu karara göre 34 sanığa 4’er kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilenler arasında Gökhan Şahin Sönmezateş ve 3 teknisyen de bulunuyor.

Davada yargılanan eski Yarbay Hüseyin Yılmaz’a beraat kararı verildi.

Bir numaralı sanık olan Fethullah Gülen ile Burkay Karatape ve Özcan Karacan’ın dosyası, davadan ayrıldı.

İDDİANAMEDEN

Fetullah Gülen’in bir numaralı sanık olarak yer aldığı iddianamede, 3’ü firari 44’ü tutuklu 47 sanığın ‘Cumhurbaşkanına suikast’, ‘anayasayı ihlal’, ‘yasama organına karşı suç’, ‘hükümete karşı suç’, ‘silahlı terör örgütü yöneticisi olma’, ‘yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme’, ‘yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’, ‘zincirleme şekilde silahla tehdit’, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’, ‘zincirleme şekilde kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret’, ‘kamu malına zarar verme’, ‘mala zarar verme’, ‘nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlali’ ve ‘nitelikli yağma’ suçlarından cezalandırılmaları isteniyordu.

Saldırıyı gerçekleştiren ‘suikast timi’ndeki biri firari 37 asker için en az 6’şar kez ağırlaştırılmış müebbet talep ediliyordu.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir