Connect with us

EKONOMİ

İsveç’te ‘Yılın Mağazası’ ödülü Türk girişimciye

İsveç’te her yıl verilen ‘Perakende Ödülleri’nden “Yılın Mağazası’’ dalındaki ödülü Matvärlden (Dünya Mutfağı) mağazasıyla Türk girişimci Muhittin Taylı kazandı.

Published

on

İsveç’te her yıl verilen ‘Perakende Ödülleri’nden “Yılın Mağazası’’ dalındaki ödülü Matvärlden (Dünya Mutfağı) mağazasıyla Türk girişimci Muhittin Taylı kazandı. Jürinin açıklamasında Matvärlden mağazasının gıda pazarında beklentileri karşılayan atılımı gerçekleştirdiği belirtilerek, zengin ürün çeşitliliği, iyi hizmet anlayışı ve şık düzenlemesiyle tüketici için cazip bir alışveriş merkezi olması nedeniyle ödüle layık görüldüğü bildirildi. Jürinin açıklamasında ayrıca Muhittin Taylı’nın “Günümüzün vizyoneri, geleceğin öncüsü” unvanını hak ettiği vurgulandı.

Gıda mağazası dalında İsveç’te zirveye çıkan Muhittin Taylı şimdi hazır yiyecek mağazaları için hazırlık yapıyor. Geleceğe ilişkin düşüncelerini Cumhuriyet’e açıklayan Taylı, İsveç’te yıllık cirosu 250 milyar kron olan bu pazarda zengin ve köklü bir mutfak kültürü olan bir ülkenin insanı olarak mutlaka pay sahibi olacağını söyledi. Başta Stockholm merkezi olmak üzere büyük şehirlerde açılacak hazır yiyecek mağazalarının değişik lezzetleri denemeye alışık ve istekli olan İsveçli tüketicilerle, yabancı kökenlilerin ihtiyacına cevap vereceğini belirtti. Donmuş yiyecek yerine taze gıdayı tercih edecek tüketici kesiminin hiç de az olmadığına işaret eden Muhittin Taylı daha başlangıçta bu pazarın yüzde beşini hedeflediklerini bildirdi.

Muhittin Taylı, ödül törenindeki konuşmasında hizmet anlayışında İsveç’in çok kültürlü yapısını dikkate aldıklarının bu nedenle bütün kıtalardan getirilen ürünleri sunarak çok geniş bir tüketici kesimine hitap ettiklerini söyledi. Taylı ayrıca 20 dilde müşteriye hizmet verecek personel çalıştırdıklarını söyledi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir