Connect with us

SİYASET

Yerel seçimin yol haritası masada

Erken yerel seçim çağrısı yapan CHP’de 81 il için çalışmalar başlarken Özel, AKP’de dayatılan istifalarla ilgili ‘şantaj’ uyarısı yaptı.

Published

on

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “erken yerel seçim” çağrsının ardından CHP, 81 ili masaya yatırdı. Bir ay içinde yapılması gerekenler planlandı ve talimatlandırıldı. Buna göre kamuoyu araştırmalarıyla, memnuniyet anketleriyle, örgütlerle ve toplumun tüm kademeleriyle temas ve istişare edilerek yerel seçimle ilgili yol haritasının belirlenmesi için adım atıldı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’nin yerleştirmeye çalıştığı ‘Saray hukuku’na itiraz ettiklerini belirterek, belediye başkanlarının istifalarını eleştirdi. Ortada bir suç varsa, belediye başkanı görevde de olsa, görevinden ayrılmış da olsa, istifaya dirense veya istifa etse de yargının devreye girmesi gerektiğini söyleyen Özel, “Ya istifa ya mahkeme”nin bir şantaj siyaseti olduğunu ve demokrasiye yakışmadığını kaydetti.

AKP tarafından örtülü de olsa FETÖ’cülükle ya da rüşvet ile itham edilen başta Melih Gökçek olmak üzere belediye başkanlarının arkalarında durmanın mümkün olmadığını dile getiren Özel, “Demokrasi gereği bu kişilerin yanında da durulmaz, karşısında da. Bu durumu yalnızca seçim paklar. Eğer bu kişiler teröre karışmışlarsa, görevlerine devam edemeyecek durumda iseler elbette görevlerine devam etmemeliler. Partinin şimdi yerine birini getirmesi doğru değil. Bunun yolu derhal seçim yapmaktır. Sürekli halkı kandıran bir iktidarla karşı karşıyayız. Sandık talebi ortadadır. Sandığın geciktiği her gün AKP sandıktan kaçmanın bedeline ödeyecektir” dedi.

‘Gereğini yapın’

Şantaj ve tehdidin CHP’li belediyelere sökmeyeceğini söyleyen Özel, belediye başkanlarına güvendiklerini belirtti. Özel, “Ama ellerinde CHP’li bir belediyeyle ilgili herhangi bir suça yönelik kanıt varsa durdukları her dakika hatadır. Şantaj yapmasınlar gereğini yapsınlar, gereği de hukuktur. Bize ‘istifa ettirin’ demek hadlerine değil” dedi.

CHP’nin ana gündeminin erken yerel seçim olduğunu vurgulayan Özel, “Bu pisliği, kara lekeyi tüm Türkiye’ye bulaştırmalarına izin vermeyeceğiz. Bu pislik ancak halkın kararı ve hukuk yoluyla temizlenebilir” diye konuştu. CHP’nin yerel seçimleri için hazırlıklara başladığını, 1 ay içinde yapılması gerekenlerin planladığını ve talimatlandırıldığını söyleyen Özel, “Kamuoyu araştırmalarıyla, memnuniyet anketleriyle, örgütlerle ve toplumun tüm kademeleriyle temas ve istişare edilerek olası erken yerel seçimle ilgili yol haritası için ilk adımı attık” diye konuştu.