Connect with us

SİYASET

CHP’den MİT Tır’ları sorusu

Eski Katar Başbakanı’nın ‘Silahlar Türkiye’den geçiriliyordu’ açıklamasıyla ilgili CHP’li Cankurtaran, “Berberoğlu’nu hapse atanlar Casim hakkında da dava açacak mı?” dedi.

Published

on

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, eski Katar Başbakanı Hamad bin Casim’in “Suriye’ye gönderilen tüm silahlar ABD işbirliği ile Türkiye’den geçiriliyordu” açıklamasını “Enis Berberoğlu’nu hiçbir delil olmadığı halde Türkiye’nin sırlarını deşifre etmekle suçlayarak hapiste tutanlar, Casim hakkında da dava açacak mı?” diye sordu.

Hollanda hatırlatması

Yazılı açıklama yapan Cankurtaran, Suriye krizinin ilk gününden beri AKP Hükümeti’nin Suriye’deki radikal örgütleri desteklediğini ve bunun hata olduğunu söylediklerini belirterek, “Şimdi suç ortakları olan ülkeler bile bu hatayı kabul ediyor. Enis Berberoğlu’nu hiçbir delil olmadığı halde Türkiye’nin sırlarını deşifre etmekle suçlayarak hapiste tutanlar Casim hakkında da dava açacak mı? AKP Hükümeti’nin devlet sırrı dediği şeyi sağır sultan bile biliyordu. Benzer şekilde CHP olarak MİT TIR’ları haberi çıkmadan aylar önce Hollanda Parlemantosu’nun elinde Türkiye üzerinden Suriye’ye silah gönderildiğine dair belgeler olduğunu ortaya çıkardık. Bu gerçeklere karşın sırf siyasi nedenlerle ve CHP üzerinde baskı kurmak için bir milletvekilinin, Anayasa’ya aykırı olarak cezaevinde tutulması hem yasadışıdır hem de insanlık suçudur” dedi.

CASİM NE DEMİŞTİ?

Katar Eski Başbakanı Hamad bin Casim, Katar yönetiminin Suudi Arabistan, Türkiye ve ABD ile birlikte Suriye’de aralarında Nusra Cephesi’nin de olduğu cihatçı grupları desteklediğini belirtmiş, “Suriye’ye gönderilen tüm silahlar ABD işbirliği ile Türkiye’den geçiriliyordu, silahların dağıtımını ise ABD güçleri gerçekleştiriyordu. Bir hata yapılıp Nusra Cephesi’ne destek verilmiş olunabilir; ancak IŞİD için bu söz konusu değil. Bunu abartıyorlar. Belki de Nusra Cephesi ile bir ilişkileri vardı, buna dair bir fikrim yok. Fakat böyle olsa dahi şunu söyleyebilirim ki; Nusra’ya desteğin kabul edilemez olduğuna karar verildi. Destek kesildi” ifadelerini kullanmıştı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir