Connect with us

GÜNDEM

Erdoğan: Afrin operasyonu Kürt koridoru meselesi değil

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni’nde konuştu.

Published

on

Erdoğan: Afrin operasyonu Kürt koridoru meselesi değil

Afrin Harekatı’nı değerlendiren Erdoğan, “Bazı yazar, çizerler bizim bu operasyonlarımızı Kürtlere karşı yapılmış operasyonlarmış gibi gösterip hedeften saptırıyor. Bizim Kürt vatandaşlarımızla sorunumuz yok. Olay Kürt koridoru meselesi değildir. Olay terör meselesini bizim yok etme meselemizdir. Böyle bir yazıyı yazan da az buçuk mürekkep yalamış ve hele hele zamanında askerin içinde de görev almış birileriyse bu bizi ciddi manada üzer” diye konuştu. Erdoğan’ın bu ifadeleri, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u hedef aldığı şeklinde yorumlandı.

“HATAY’DA 1 ŞEHİDİMİZ VAR”

Erdoğan şöyle devam etti:

Kuzey Suriye’de bize karşı yönelmiş tacizler var. Hatay’da enerji santraline atılan havanla 1 şehidimiz var.

Bu konudaki kararlılığımız ortadadır. Afrin hal olacaktır. Bunu Rus dostlarımızla konuştuk, Amerika ile de konuştuk. Afrin’den geri adım atmak yok.

Ülkemizin hiç kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur, olmamıştır.

Türkiye Afrin’de Kürtlere karşı değil, oradaki terör örgütlerine karşı mücadele etmektedir. Afrin’de Araplar ve Türkmenler de var. Operasyon bittiğinde bize en büyük teşekkür Kürt kardeşlerimizden gelecektir.

“KİMSEDEN İCAZET ALACAK HALİMİZ YOK”

Afrin operasyonu hedeflerine ulaştığında bitecektir. ABD diyorki fazla uzamamalı, süre belli olmalı. Ya sizin Afganistan’da sizin süreniz belli oldu mu, ne zaman bitecek o? Biz iktidara geldiğimizde siz Irak’a girdiniz, hala oradasınız. Bizim kimseden icazet alacak halimiz yok.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir