Connect with us

DÜNYA

Salih Müslim: Herkes TC’nin emrinde değil

PYD eski Eş Başkanı Salih Müslim, bugün Prag’da hakim karşısına çıkarıldı. Türkiye’nin iade talebine rağmen Prag mahkemesi, Salih Müslim’i serbest bıraktı. Salih müslim serbest bırakılmasından sonra yaptığı ilk açıklamasında, “Avrupa’nın yasaları var. Herkes TC’nin emrinde değildir. Bizi susturmaya çalışanlar başaramadı” dedi.

Published

on

Serbest bırakılan Salih Müslim'den ilk açıklama

PYD eski Eş Başkanı Salih Müslim, bugün Prag’da hakim karşısına çıkarıldı. Türkiye’nin iade talebine rağmen Prag mahkemesi, Salih Müslim’i serbest bıraktı. Müslim serbest bırakılmasının ardından konuştu.

‘BAŞKA BİR ÜLKENİN VATANDAŞIYIM’

Müslim, bırakıldıktan sonra ilk kez Medya Haber’e konuştu. Telefonla bağlanan Müslim, gözaltına alınma sürecini değerlendirdi.

Türkiye’nin hakkında daha önce çıkardığı yakalamaya atıfta bulunan Müslim, “Hakkımda yakalama kararı daha önce çıkarılmış. Yargı yoluyla bir yakalama çıkarıldı. Mahkemeye çıkarıldık. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Ben başka bir ülkenin vatandaşıyım. Mahkeme de bu doğrultuda karar vererek, bıraktı” dedi.

‘BAŞARAMADILAR’

Gözaltında bulunduğu süre boyunca kendisi için yapılan eylem ve etkinliklere de değinen Müslim, “Herkese çok çok teşekkür ediyoruz. Hepimiz biriz. Afrin için en fazla Avrupa ülkelerinde görüşmeler yapıyoruz, bizi susturmaya çalışıyorlar. Başaramadılar. Avrupa’nın hukuku var, ilkeleri var, herkes TC’nin emrinde değildir. Kürt halkını susturamazlar” diye konuştu.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir