Connect with us

DÜNYA

Suriye: Savaş istemiyoruz ama hazırız!

ABD’nin Suriye’ye yönelik saldırı açıklamalarına yanıt veren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın danışmanı Buseyna Şaban, savaş istemediklerini ancak hazır olduklarını söyledi.

Published

on

El Mayadin televizyonuna verdiği demeçte Suriye’nin savaştan korkmadığını ve savaş çıkması halinde buna hazır olacağını kaydeden Şaban, “Savaşın kuralları Şam’ın lehinde değişti. Bugün, önceye kıyasla daha iyi formdayız” dedi.
Şaban, Batılı ülkelerin Suriye’ye yönelik son dönemdeki eylemlerini psikolojik savaş olarak niteledi.

“Şu anda yaşananlar psikolojik savaş. Batı, bu yolla başarısızlığının ardından güç gösterisi yapmak istiyor” diye devam eden Şaban, Rusya, Suriye, İran ve Hizbullah arasında tam koordinasyon olduğunu ve Batı’nın bundan korktuğunu ifade etti.

‘SURİYE TOPRAKLARININ HER PARÇASINI KURTARACAĞIZ’

Suriye ordusunun başkent Şam’a bağlı Doğu Guta özgürleştirildikten sonra izleyeceği yol haritası hakkında bilgi veren Şaban, “Ordu, Doğu Guta özgürleştirildikten sonraki aşamada, Suriye’deki her bir toprak parçasını kurtarmaya odaklanacak” diye ekledi.
Doğu Guta, Rus ordusunun desteğini alan Suriye hükümet güçlerinin yoğun çabalarıyla militanlardan temizlenmişti. Kimyasal saldırı iddialarının merkezindeki Duma ilçesi, Doğu Guta’da militanların elinde bulunan son bölge.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir