Connect with us

GÜNDEM

CHP’de geceyarısı bombası: Muharrem İnce ismi öne çıktı

CHP Meclis Grubu bugün (3 Mayıs Perşembe) toplanarak partinin cumhurbaşkanı adayı için karar alacak. Geceyarısına kadar çok sayıda isim telaffuz edilse de gece yarısı rüzgar tekrar tersten esmeye başladı ve Muharrem İnce’nin ismi öne çıktı.

Published

on

24 Haziran erken seçimlerinde yarışacak cumhurbaşkanı adaylar bir bir belli olurken en sona CHP’nin adayı kaldı.

CHP’nin dışındaki tüm partiler cumhurbaşkanı adayını ilan etti. CHP’de eleştirilere de neden olan gecikme nedeni ile tam bir spekülasyon yaşanıyor.

Hürriyet’ten Deniz Zeyrek’in dünkü yazısına göre, bugüne kadar öne çıkan isimlerin hiç birinin şansı kalmamıştı.  Deniz Zeyrek  Kemal Kılıçdaroğlu’nun kafasındaki ismi köşesine taşımasa da öyle bir profil çizdi ki,  CHP genel merkezi ve Ankara kulislerinde AKP’nin kurucularından eski bakanı Abdüllatif Şener’in ismi öne çıktı.

CHP kulislerinden sızan bilgiler de Şener ismini doğrular nitelikteydi. Ancak gece yarısı rüzgar tekrar tersine esmeye başladı.

Bazı genel başkan yardımcıları başta olmak üzere üst düzey yöneticilerin, “Aday kesinlikle partili olmalı. Aksi taktirde Erdoğan’ın dilinden kurtulamayız. Bizi tefe kor oynatır” dedikleri iddia edildi.

Gün boyu Şener’in ismi tartışılırken CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da Andolu Ajansı’na verdiği röportajda,  “Cumhurbaşkanı adayımızın bir partilimizin olacağını düşünüyorum” diyerek Abdüllatif Şener’e mesafeli olduğunu ortaya koydu.

Parti içinde de “Madem cumhurbaşkanlığı seçiminde herhangi bir ittifakın içinde olmadık, sadece milletvekili seçimi için ittifak kurduk o halde cumhurbaşkanı adayımız da kazanamasak bile partili olmalı” görüşü hakim olmaya başladı.

CHP çevrelerinden edinilen bilgiye göre gece yarısı da CHP’nin cumhurbaşkanı adaylığı için Muharrem İnce’nin adı öne çıktı. Ancak, Muharrem İnce ismini parti içi dengeler nedeni ile mantık dairesine oturtamayanlar, gözünü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun son günlerde iki kez üst üste Deniz Baykal’la yaptığı görüşmelere çevirdi.

Muharrem İnce’nin hangi hassasiyetler gözetilerek cumhurbaşkanı adayı gösterileceğini izah edemeyenler, “Eğer gerçekten Muharrem İnce aday gösterilirse Sayın Baykal’ın bu tercihte etkisini yok saymamız mümkün değil” düşüncesini dile getirdi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir