Connect with us

GÜNDEM

Başa döndük! O pankarta yine gözaltı

Cumhuriyet çizer Musa Kart’ın 2005’te dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “Kedi Kafalı” resmetmesi ile başlayan karikatür krizinde Penguen de Musa Kart’a destek amacıyla 24 Şubat 2005 tarihinde “Tayyipler Alemi” kapağı ile çıkmış ve o da Musa Kart gibi ceza üstüne ceza almıştı. İşte Penguen’in 2005’teki kapağı önceki gün ODTÜ mezuniyet töreninde öğrenciler tarafından tekrar gündeme getirildi ve olanlar oldu. Pankartı taşıyan 3 ODTÜ’lü gözaltına alındı.

Published

on

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ODTÜ’de yapılan mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren pankartı taşıyan 3 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını, bu kapsamda şahısların gözaltına alındığını açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, “ODTÜ’de yapılan mezuniyet töreni sırasında Cumhurbaşkanına hakaret içeren pankartı taşıyan kişiler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan soruşturma başlatılmış ve 3 kişi gözaltına alınmıştır” denildi.

 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir