Connect with us

DÜNYA

Trump yönetimine Kaşıkçı tepkisi yağıyor!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim’de kaybolması nedeniyle gittiği Suudi Arabistan’da Suudi Kralı’na ‘soruşturmaya bağlılığı’ için teşekkür etmesi tartışma yarattı. Sosyal medyadan Trump yönetimine tepki yağıyor.

Published

on

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu’nda ‘kaybolması’ sonrası polis konsolosluk binasına ancak 13 gün sonra girerken, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Riyad’a gidip ‘derinlikli, şeffaf ve zamanında yapılan’ soruşturma için Kral Selman’a teşekkür etmesi tepki çekti. Sosyal medyada Donald Trump yönetimine eleştiri yağıyor.

Trump’ın talimatıyla dün Riyad’a giden Pompeo, Suudi Kralı Selman’ın yanı sıra cinayetten dolaylı olarak sorumlu tutulan ve ülkeyi fiilen yöneten Veliaht Prens Selman ile ayrı ayrı görüştü. Amerikan Dışişleri’nden yapılan açıklamada, Pompeo’nun Kral Selman’a hem Washington’ın endişelerini ilettiği, hem de ‘derinlikli, şeffaf ve zamanlı bir soruşturmaya gösterdikleri bağlılıktan ötürü teşekkür ettiği’ belirtildi. Açıklamada Pompeo’nun, ‘Suudi Arabistan’a ABD ile güçlü ortaklığı için de teşekkür ettiği’ vurgulandı.

Riyad yönetimi cinayet iddialarını reddedip konsoloslukta aramaya ancak 13 gün sonra izin vermişken, bu açıklamalar sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu. Amerikalılar, Trump yönetiminin Suudi Arabistan’la yakın ilişkilerini ve ‘teşekkür’ü sorguluyor. Twitter’dan gelen tepkilerden bazıları şöyle:

“Suudi Arabistan: Hey, sizin gazetecilerden birini öldürdük

Mike Pompeo: Teşekkür ederiz”

‘ÜLKEMİZİ İSTİLA ETSELER TEŞEKKÜR GELECEK’

“Wow, Suudilere karşı gerçekten de sıkı bir duruş… Suudiler muhtemelen ülkemizi istila edebilir ve Pompeo’nun yapabileceği en iyi şey ona güçlü bir istila gücü yolladığı için teşekkür etmek olur.”

“TRUMP’IN SUUDİ PARASINA İHTİYACI VAR”

“Demek, Trumo Suudileri Pompeo’nun resmi ziyaretiyle onurlandırıyor. Sanırım onlara, bir Washington Post çalışanından kurtuldukları ve Trump’ın da aynısını yapabileceğini gösterdikleri için teşekkür etmek istiyor. Pek tabii Trump’ın başarısız otellerini ayakta tutmak için Suudi parasına ihtiyacı var.”

“CİNAYET İÇİN TEŞEKKÜR ETMEKTEN FARKSIZ”

‘Mike Pompeo’nun Suudi Arabistan Kralı Selman’a Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasına ilişkin soruşturmaya bağlılığı için teşekkür etmesi, cinayet için teşekkür etmekten farksız. Çok aptalca…”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir