Connect with us

DÜNYA

ABD çekilmeyi askıya aldı!

ABD’nin Suriye’den çekilme kararının ayrıntıları netleşiyor. Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye ile Suriyeli Kürtler arasında bir çatışmanın engellenmesi için sınırda tampon bölge oluşturulmasını planladığını açıkladı. Senatör Graham, çekilme konusunun da yeniden değerlendirilmeye alındığını söyledi.

Published

on

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye’den çekilme kararını hayata geçirirken Türkiye ile Suriye Kürtler arasında çatışma olasılığına karşı bir tampon bölge oluşturmayı planladığı belirtildi. Açıklama, Trump ile Suriye’den çekilme hakkında bir görüşme yapan kıdemli Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham’dan geldi.

“TAMPON BÖLGE TEMİNATI VERDİ”

Graham Beyaz Saray’dan ayrıldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Trump’ın ‘Türkiye ile YPG arasında çatışma yaşanmamasını garanti etmek konusunda kararlı olduğunu’ söyledi. ABD’li senatör, ‘Trump’ın NATO müttefikine, kendi çıkarlarını koruması için bir tampon bölgeye sahip olacağının teminatını verdiğini’ söyledi. Graham, “Hiç kimse yokken Kürtler yanımızdaydı. Ve Başkan da onların içinde olduğu durumun farkında. Trump, Türkiye ile konuşacak ve onlara ihtiyaçları olan tampon bölgeyi alacakları konusunda güvence verecek. Şu dünyada son istediğimiz şey Kürtler ile Türkler arasında bir savaş. Bu durum IŞİD üzerindeki baskıyı azaltır ve daha da önemlisi İran bu durumun kazananı olur” diye konuştu.

Cumhuriyetçi senatör, Trump yönetiminin Suriye’den çekilmenin ‘daha iyi bir şekilde hayata geçirilmesi için değerlendirme’ halinde olduğunu söyledi. Görüşmede Trump’tan ‘daha yavaş bir çekilme’ talep eden senatör, “Başkan, Suriye’den ayrıldığımızda IŞİD’in tamamen yenilmiş olması gerektiğine inanıyor. Şu an daha akıllı hareket ederek biraz daha ağırdan alıyoruz. Bir duraklama halindeyiz ve Başkan’ın amaçladığı çekilmeyi nasıl daha iyi bir şekilde gerçekleştirebiliriz konusunu yeniden değerlendiriyoruz. Önümüzdeki birkaç hafta içinde neler olacağını göreceğiz” dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir