Connect with us

SAĞLIK

“Elin dangalağına (organ) verip yaşatmanın anlamı yok!”

Bugüne kadar şaşkınlık yaratan çıkışları ile zaman zaman gündeme gelen Prof. Dr. Celal Şengör, şimdi de organ nakline karşı olduğunu ifade ederken kullandığı ifade ile dikkat çekti. Şengör, “Elin dangalağına (organ) verip onu yaşatmanın anlamı yok” dedi.

Published

on

Prof. Dr. Celal Şengör bu açıklamaları, Halk TV’de yayınlanan Gürkan Hacır’ın sunduğu “Şimdiki Zaman” adlı programda yaptı.

Prof. Dr. Celal Şengör, “Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok” sözleriyle organ bağışının taraftarı olmadığını açıkladı.

Kendisine organlarını bağışlayıp, bağışlamayacağını sorduklarını aktaran Şengör, “Taraftar değilim. Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok ama araştırma yapacaklarsa istedikleri gibi kullansınlar. Araştırma çok mühim. Ben duyuyorum osteoloji dersi için iskelet bulamıyorlar” dedi.

İnsanların gömülmeye çok meraklı olduğunu, tarihte iz bırakmış kişilerin mezarlarının nerede olduğunun dahi bilinmediğini hatırlatan Şengör, sözlerine şöyle devam etti:

“Konstantin, Fatih Cami’nin oralarda bir yerde gömülü nerede, Jüstinyanus Akdeniz’e hâkim. Yahu kardeşim gömüleceksin de ne olacak, kaybolacaksın”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir