Connect with us

3. SAYFA

CHP’li belediyelere kampanya engeli

İçişleri Bakanlığı, koronavirüse karşı bağış kampanyası başlatan CHP’li belediyelerin yasanın gerektirdiği izni almadığını öne sürüp Valiliklere yazı gönderdi.

Published

on

Bakanlığın yazısını sosyal medyada yayımlayan CHP yöneticileri, “Amaç belediyelerimizi sindirmek, susmayacağız!” diye tepki gösterdi.

Bakanlığın yazısında, “Yasalarımızda belediyelerin Yardım Toplama Kanunu’ndan muaf olduklarına dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla belirli banka hesapları ilan ederek vatandaşlardan yardım talep etmek gibi yardım toplama faaliyetlerine ilişkin tüm iş ve işlemleri Yardım Toplama Kanununu hükümlerine uygun olarak yapmak zorundadırlar” ifadeleri yer aldı.

Yazıda, birden fazla ilçede yapılan bağış kampanyası için izin gerektiği, bu konuda Valiliklerin yetkili olduğu bildirildi.

Böylelikle “CHP’li belediyelerin başlattığı bağış kampanyaları yasaklanacak mı?” sorusu gündeme geldi.

İşte o yazı:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, yazıya ilişkin “Bugüne kadar topladığı hiçbir paranın nerede harcandığını açıklamayan AKP, ihtiyaç sahiplerine şeffaf bir şekilde yardım etmek için bağış toplayan belediyelerimizi soruşturma açmakla tehdit edip, parayı sadece biz toplarız dedi. Amaç belediyelerimizi sindirmek, susmayacağız!” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu ise “Rezalet… Bütün sosyal dayanışma mekanizmalarını yasaklamış… Yetmemiş polis ve soruşturma İle tehdit etmiş… Amacı salgınla mücadele etmek değil… Amacı salgınla mücadeleyi engellemek… Yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının elini kolunu bağlamak…” diye tepki gösterdi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir