Connect with us

GÜNDEM

Atina Meis’i silahlandırıyor

Dışişleri Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasında “Kıyılarımızın hemen karşısında böyle bir provokasyonun (Yunanistan’ın Meis Adası’na askeri sevkiyat yapması) amacına ulaşmasına müsaade etmeyeceğimizi vurguluyoruz” dendi.

Published

on

Antalya’nın Kaş ilçesine 2.8 mil uzaklıktaki Yunanistan adası Meis’e Blue Star isimli feribotlarla asker taşındığı ortaya çıktı.

Oruç Reis’in Doğu Akdeniz’de sismik arama çalışma faaliyetlerine başlamasının ardından Meis ile Kaş arasındaki bölgede askeri hareketliliğin yaşandığı ve sık sık Türkiye ile Yunanistan sahil güvenlik botlarının karşı karşıya geldiği ve bölgede gerginliğin hakim olduğu açıklandı.

Feribotlardan Yunan sivil vatandaşlar ve turistlerle birlikte inen askerlerin Rodos adasından geldiği ve tam donanımlı oldukları görüldü. Adaya getirilen asker sayısı ise açıklanmadı.

ANKARA’DAN SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı: Kıyılarımızın hemen karşısında böyle bir provokasyonun (Yunanistan’ın Meis Adası’na askeri sevkiyat yapması) amacına ulaşmasına müsaade etmeyeceğimizi vurguluyoruz

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir