Connect with us

DÜNYA

Ermeni rahiplerden cephe ziyaretinde silahlı şov

İşgal altındaki topraklara yönelik başlatılan operasyonda “kan dökme çağrısı” yaparak tehditlerde bulunan Ermeni rahipler yeniden devreye gitti. Cepheyi ziyaret eden din adamları, Ermeni askerlere “kutsal su” içirdi, dua etti. Bunun yanı sıra Azerbaycan’a karşı yine nefret söylemleri içeren ifadeler kullandılar. Rahipler askerlerin silahları ile objektiflere poz vermeyi de ihmal etmedi.

Published

on

Savaş cephesinde ağır kayıplar veren Ermenistan, çareyi rahipleri yeniden sahaya sürmekte buldu. Savaşın başladığı ilk günlerde cephede silahlarla poz veren Ermeni rahipler, bu sefer de Ermeni askerlerini kutsadı, kutsal su içirip dua etti.

KUTSAL SU İÇİRDİLER

Ermenistanlı din adamları, cepheye giderek, sivillere acımasızca saldırılar düzenleyen askerlere “kutsal” su içirdiler. Askerlere dualar ederek kutsayan rahipler,yine nefret dilini eksik etmedi.

DAHA ÇOK KAN DÖMKE ÇAĞRISI

Sivillere saldırılar düzenleyen Ermenistan ordusuna “daha çok kan dökme” çağrısı yapan din adamları nefret dillerini burada da sürdürdüler.

Cephede görülen Ermenistanlı rahip ve din adamlarının yüzlerce fotoğraf ve videosu Ermenistanlı hesaplardan da paylaşılıyor. Azerbaycanlı kaynaklar Ermenistanlı din adamlarının barıştan çok savaş çağrısı yaptığını öne sürüyor.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmaların başlamasından bu yana çok sayıda rahibin Ermenistan cephesine yaptığı ziyaretler tepki çekiyor. Azerbaycanlı kaynakları Ermenistan’dan din adamlarının barıştan çok savaş çağrısı yaptığını öne sürüyor. Ermeni kiliselerinin de yeni toprakların işgaline yönelik çağrılarda bulunduğu ifade ediliyor.

TÜFEKLİ RAHİPLER CEPHEDE

Ermenistan cephesini ziyaret eden rahipler daha önce de savaş sahasına çıkmışlardı. Savaşın ilk günlerinde de Karabağ’a gelen din adamları, burada poz vermişlerdi.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden bir paylaşımda bulunan Ermenistan, dağlık bir bölgede elinde tüfek ve boynunda haç bulunan bir rahibin fotoğrafıyla ‘inanç ve güç’ sözlerini kullanarak Azerbaycan’a sözde gözdağı vermeye çalışmıştı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir