Connect with us

DÜNYA

Alman Bild gazetesinden Viyana kahramanı Türklere teşekkür

Viyana’da meydana gelen ve Recep Tayyip Gültekin ile Mikail Özen’in müdahaleleriyle daha da büyümesi önlenen terör eylemi sonrasında iki Türk ulusal kahraman ilan edilmişti. İki Türk için Alman Bild’in baş yazısında da teşekkür ifadelerine yer verildi.

Published

on

Viyana’da DEAŞ semaptizanı terör eylemine, iki Türk damga vurmuştu. Olaya müdahil olan ve can kaybının artışını önleyen Recep Tayyip Gültekin ile Mikail Özen Avusturya’da milli kahraman ilan edilmişti.

Avrupa basınında da geniş yankı uyandıran İki Türk hakkında Alman Bild’in baş yazısında da teşekkür ifadelerine yer verildi.

ALMAN BİLD GAZETESİ BAŞ YAZISI

Yazı gazetenin Başyazarı Franz Josef Wagner tarafından kaleme alındı. İki Türk’e teşekkür edilen o yazı şu şekilde:

“Terör saldırısı nedeniyle Viyana sokaklarında sandalyeler etrafa saçıldı, insanlar restoranlardan panik halinde kaçtı, dört kişi hayatını kaybetti ve 14 kişi ağır yaralandı. Terör saldırının yanı sırı iyi şeyler de yaşandı. İki Türk kökenli Viyanalı genç yaşlı bir kadını ve ağır yaralı bir polisi kurtardı. Teröristin kurşun yağmuruna rağmen ağır yaralıları güvenli bir yere taşıdılar. İki genç adamdan biri vuruldu. Onlar mükemmel insanlar. Onlar acıların çekildiği o akşam insanlara yardım ettiler.

Kötü bir dünya olduğu gibi iyi bir dünya da var. O iki genç adamın verdiği mesaj da tam olarak budur.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir