Connect with us

GÜNDEM

81 ilde suç duyurusu!

AKP, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, eski CHP’li bakan Fikri Sağlar ve gazeteci Can Ataklı için 81 ilde suç duyurusunda bulunacak.

Published

on

AKP, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, eski CHP milletvekili Fikri Sağlar ve gazeteci Can Ataklı’nın yaptıkları açıklamaların, 3 isim hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

NE OLMUŞTU?

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, gazetemize geçen pazartesi verdiği röportajda, “Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir’de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi” sözlerini söylemiş, AKP ve yandaş basın Başbuğ hakkında yorum ve haberlere yer vermişti.

Eski CHP milletvekili Fikri Sağlar ise, katıldığı bir televizyon programında, “Türbanlı bir hakimin karşısına çıktığım zaman adaleti yerine getireceği konusunda kuşkum var” demişti.

Gazeteci Can Ataklı ise bir TV programında “Büyük bir doğal afet, büyük bir deprem, başka bir doğal felaket… Çok büyük sel, çok büyük yangınlar… Hani Avustralya’yı yakan yangın vardı ya o kadar büyük yangınlar, deprem, çok büyük can kaybına yol açacak sel felaketi gibi… Ama en korkutucu olan Türkiye’nin bir askeri başarısızlık elde etmesi” ifadelerini kullanmıştı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir