Connect with us

MEDYA

Facebook’un Metaverse aleminde ilk cinsel taciz vakası yaşandı

Facebook’e ait Metaverse’e üye olan 43 yaşındaki dört çocuk annesi Nina Jane Patel, evrene giriş yaptıktan birkaç dakika sonra 3 erkek karakter tarafından sanal tacize uğradığını ve kendisine uygunsuz şekilde dokunulduğunu söyledi.

Published

on

Dünyanın yeni ilgi odağı metaverse (kurgusal alem) evreninde, okuyanları şaşkına uğratan bir olay yaşandı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan 43 yaşındaki dört çocuk annesi Nina Jane Patel’e, Facebook’un metaverse’üne girdikten bir dakika sonra bir çete tarafından cinsel saldırıda bulunuldu.

FACEBOOK’A AİT METAVERSE’DE GERÇEKLEŞTİ

Olayın, kullanıcıların avatarlarının buluştuğu ve etkileşime girdiği ve şehirler, parklar veya kafeler gibi hızla büyüyen bir sanal konumlar ağını keşfettiği çevrimiçi bir dünya olan, Facebook’a ait “Horizon Venues Metaverse”ünde gerçekleştiği belirtildi.

Kendisine bir avatar oluşturan Nina Jane Patel, sanal gerçeklik başlığı aracılığıyla üç erkek karakterin avatarına saldırısını korku içinde izledi ve dinledi.

“3 ERKEK BANA GELDİ VE UYGUNSUZ ŞEKİLDE AVATARIMA DOKUNDU”

Horizon’a kendisine benzeyen bir avatarla katılan Patel, “Platforma girdiğimde 60 saniyede üç erkek avatar bana doğru geldi ve uygunsuz şekilde avatarıma dokundu. Avatarımın bedeninin üstüne ve altına dokunduklarında ekran görüntüsü çekiyorlardı. Tacizciler ‘Sevmiyormuş gibi yapma’ gibi şeyler söylediler” dedi.

Patel son olarak, “4 çocuk annesiyim ve çocuklarımın görünüşte eğlenceli, davetkar bu alanda tacizle karşılaşmasından korkuyorum” diye konuştu.