Connect with us

DÜNYA

İngiltere: Putin için saklanacak yer kalmayacak

Rusya-Ukrayna gerilimi ile ilgili ABD’nin açıklamalarının ardından Rusya’yı kızdıracak bir hamle de İngiltere’den geldi. İngiliz Dışişleri Bakanı yaptığı açıklamasında, “Putin’in için artık saklanacak hiçbir yer kalmayacak” dedi.

Published

on

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Ukrayna krizini görüşmek üzere toplanması beklenirken İngiltere’den çarpıcı açıklalamar geldi. İngiliz Dışişleri Bakanı yaptığı açıklamasında, “Putin’in için artık saklanacak hiçbir yer kalmayacak” dedi.

Rusya’nın Ukrayna sınırına yığınak yaptığının öğrenilmesinin ardından bölgede tansiyon yükseldi .Rusya’dan ‘Savaş istemiyoruz’ açıklamaları sürerken Batı ülkeleri, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ihtimali üzerine hareket etmeye başladı. Bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Rusya Ukrayna krizi gündemi ile toplanması beklenirken İngiltere’den çarpıcı açıklamalar geldi.

HESAP SORMA SÖZÜ

ABD Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda yaptırımları artırmak için NATO müttefikleriyle birlikte Moskova’dan hesap sorma sözü verdi.

PUTİN’E GÜÇLÜ BİR MESAJ GÖNDERİLMELİ

ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi başkanı Putin’e Ukrayna’ya yönelik herhangi bir saldırganlığın çok yüksek bir maliyeti olacağına dair güçlü bir mesaj göndermesinin çok önemli olduğunu söyledi.