Connect with us

GÜNDEM

Erdoğan tepkiler üzerine doğum gününe denk gelen açılış tarihini değiştirdi!

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışının 26 Şubat’ta gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

Ancak 26 Şubat’ın Erdoğan’ın doğum günü olması nedeniyle bu tarih tepki çekmişti. Vatandaşlar, köprünün Çanakkale Zaferinin yıldönümü olan 18 Mart’ta açılmasının daha doğru  olacağını belirterek, tarihin değiştirilmesini istemişti.

“ERDOĞAN’A YALAKALIK OLSUN DİYE…”

FOX Tv’nin bugünkü sabah programına canlı yayın konuğu olan gazeteci Deniz Zeyrek de, “Birileri Cumhurbaşkanı’na yalakalık olsun diye açılış tarihini Erdoğan’ın doğum günü olan 26 Şubat’a almış” diyerek açılış tarihine itiraz etmiş ve doğru olanın 18 Mart olacağını ifade etmişti.

TEPKİLER ÜZERİNE TARİH DEĞİŞTİRİLDİ

Gün içinde tepkilerin yoğunlaşması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaparak köprünün açılış tarihinin değiştirildiğini açıkladı.

KÖPRÜNÜN AÇILIŞI 18 MART’TA YAPILACAK

26 Şubat’ta açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün gelen talepler üzerine Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü olan 18 Mart’ta açılacağını duyurdu.

Twitter hesabından yeni tarihi duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Planlanandan bir buçuk yıl önce tamamladığımız, bir an evvel milletimizin hizmetine sunmak için 26 Şubat’ta açmayı planladığımız 1915 Çanakkale Köprümüzün açılışını, vatandaşlarımızın talebi üzerine Çanakkale Zaferi’mizin yıl dönümünde, 18 Mart’ta gerçekleştirme kararı aldık” dedi.

Erdoğan bir gün önceki paylaşımında ise köprünün 26 Şubat’ta açılacağını duyurmuştu.