Connect with us

GÜNDEM

Fazıl Say: Yeter cahiller gidin artık!

Ünlü piyanist Fazıl Say, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakmak isteyen doktorlara polislerin müdahale etmesine tepki gösterdi. Sosyal medyadan bir paylaşımda bulunan Say, “Orada yasak, burada şiddet. Yeter! Cahiller! Gidin artık!” ifadelerini kullandı.

Published

on

14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle Taksim’de Cumhuriyet Anıtı‘na çelenk bırakmak isteyen İstanbul Tabip Odası üyelerine ise polis müdahale etti. Müdahale sırasında 89 yaşındaki Op. Dr. Erdinç Köksal yere düştü. Müdahaleye tepki gösteren hekimlerden biri “Bu ne rezilliktir ya! Utan Erdoğan” diye seslendi. Polis engeline maruz kalan doktorlar, çelenkleri anıtı çevreleyen bariyerlerin önüne bıraktı.

“YETER! GİDİN ARTIK!”

Sağlık çalışanlarına yönelik polisin sert müdahalesine ve Köksal’ın yere düşürülmesine ünlü piyanist Fazıl Say da tepki österdi. Fazıl Say, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile söz konusu müdahaleye ve polisin genel olarak toplumsal olaylardaki tutumuna tepki gösterdi.

Ünlü piyanist, sosyal medyadan yaptığı paylaşıma şu notu düştü:

“Dünya kadınlar gününde kadınlarımıza itiş kakışlar, yasaklar. Dünya Sağlık Çalışanları gününde 80 küsür yaşındaki doktorumuzu iteleyip yere düşürmeceler. Tepkiler… Ekonomistlere, sanatçılara tehdit, hakaret.. Orada yasak, burada şiddet. Yeter! Cahiller! Gidin artık!”