Connect with us

KÜLTÜR SANAT

Demet Akbağ “Aydınlıkevler”le tiyatroya dönüyor

“Aydınlıkevler” adlı oyunla tiyatroya geri dönen Demet Akbağ, izleyiciyle buluşmak için gün sayıyor.

Published

on

Senaryosunu Yılmaz Erdoğan‘ın yazdığı Aydınlıkevler adlı oyunla tiyatroya geri dönen Demet Akbağ, izleyiciyle buluşmak için gün sayıyor.

26-27 Mart tarihinde Maximum UNIQ Hall‘da ilk iki gösterimle tiyatroseverlerin karşına çıkmaya hazırlanan Akbağ, ilk günkü heyecanı yaşadığını söyledi. Akbağ, “Biraz heyecan, biraz panik ama çokça keyif dolu bir telaş içindeyim. Canlı canlı seyirci ile buluşmanın heyecanı bambaşka. Seyirciyle göz göze olmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

İşte Demet Akbağ’ı 5 yıl sonra tekrar tiyatro sahnesine çıkartan Aydınlıkevler oyununun ayrıntıları:

Yılmaz Erdoğan, 20 yıl sonra ilk kez tiyatro oyunu kaleme aldı. Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı Aydınlıkevler’le 15 yıldır tiyatro sahnelerinden uzak olan Demet Akbağ da sahnelere dönüş yapacak.

Serdar Biliş’in yöneteceği oyunun kadrosunda Demet Akbağ, Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal yer alıyor. Proje yapımcılığı ise son dönemin ödüllü oyunlarına imza atan Nisan Ceren Özerten üstleniyor.

Maximum Uniq’te sahnelenecek Aydınlıkevler oyunu, 26 Mart Cumartesi Saat: 21:00 ve 27 Mart Pazar Saat: 17:00 tarihlerinde izleyici ile buluşacak.

AYDINLIKEVLER’İN KONUSU

Zühre, torunu Ayhan’ın Ankara’da lisede okuması için zamanın ve aile bütçesinin yoklukları ile mücadele etmektedir. Mahallenin ressamı Selim ise mahallenin güzeli Sülün’e kara sevdalıdır! ABD’nin ambargosu altındaki ülkenin, bu küçük mahallesindeki inşaat alanı bir gün bir duvar ile örülür. Ardından, mahallede camlardan içeri birer kurşun gibi küçük toplar girmeye başlar… Ve olaylar, Zühre’nin Amerika’ya savaş açmasına kadar uzanır…