Connect with us

EKONOMİ

Et’te olduğu gibi feribota da kuyruk zammı gelir mi?

1915 Çanakkale Köprüsü’nün açıldığı gece başlayan “üvretsiz geçiş” tarifesi dün gece (25 Mart 2022) bitti, “200 liralık” tarife uygulamaya konuldu. Ancak bir haftadır ücretsiz olan köprü geçişi, paralıya döner dönmez vatandaş da 200 liralık köprü geçiş yerine 95 liralık feribot geçişine yöneldi. Köprüde trafik sakinleşirken ferbotta uzun kuyruklar oluştu.

Published

on

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 Mart’ta açılışını yaptığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nde bir haftalık ücretsiz geçiş süresi dün gece sona erdi. Köprüde, 200 liralık tarife uygulanmaya başlanınca sürücüler eçiş ücreti 95 lira olan feribota yöneldi, uzun kuyruklar oluştu.

Özellikle zamandan tasarruf amacıyla inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nde sadece otomobiller için geçiş ücreti 200 lira olunca pahalı bulan ve zaman sorunu olmayan sürücüler, tekrar feribota yöneldi.

Çanakkale Feribot İskelesi’nde sabah saatlerinde kuyruklar oluşmaya başladı.
Yurttaşlar, 1915 Çanakkale Köprüsü’nden araçlarıyla geçişleri için 200 TL öderken, feribot geçişlerinde 95 TL ücret ödüyor.

İŞTE ARAÇ CİNSİNE GÖRE KÖPRÜDEN GEÇİŞ ÜCRETLERİ

Köprüyle bağlantılı otoyol ücretleri de belli oldu.
Çanakkale Köprüsü’nden geçmek için

minibüsler 250 TL
yolcu otobüsleri 450 TL
kamyonlar 500 TL
TIR’lar 950 TL
motosikletler ize 50 TL ücret ödeyecek.

Hem köprü hem de otoyolu tamamen kullanan bir otomobil 272.50 lira ücret edeyecek.

KUYRUK ZAMMI GELİR Mİ?

Bu durum, Et ve Süt Kurumu’nda olduğu gibi kuyrukları yok etmek amacıyla feribota da zam yapılır mı endişesini beraberinde getirdi.