Connect with us

3. SAYFA

New York Metrosu’nda saldırı! Çok sayıda yaralı var

New York Brooklyn metrosunda bu sabah gaz maskeli turuncu yelekli bir adamın gerçekleştirdiği saldırıda 13 kişinin yaralandığı açıklandı. Polis her yerde saldırganı ararken çok sayıda ilk yardım ekibi bölgeye sevk edildi. Konuya ilişkin NYPD’den yapılan açıklamada şuan istasyonda hiçbir patlayıcı cihaz olmadığını belirtildi ve görgü tanıklarının daha fazla bilgi için polisi aramaları istendi. Öte yandan Iowa’ya gideceği bilinen ABD Başkanı Joe Biden’ın programını iptal edip saldırının olduğu bölgeye gidebileceği belirtiliyor.

Published

on

Amerika Birleşik Devletlerinin en kalabalık şehri New York bu sabah korkunç bir saldırıya sahne oldu. Olay bu sabah saat 08:30 sularında Sunset Park’taki 36. Cadde Metro istasyonunda gerçekleşti. Görgü tanıkları metronun yoğun saatlerinde gerçekleştirilen kanlı saldırıda ilk olarak bir patlama sesi duyduklarını sonra da birinin ateş açtığını belirtti.

5 KİŞİ VURULDU, 13 KİŞİ YARALANDI

Yüzünde gaz maskesi ve üzerinde turuncu bir yelek bulunan orta yaşlardaki bir kişinin gerçekleştirdiği saldırıda 5 kişinin vurulduğu 13 kişinin de yaralandığı açıklandı. New York İtfaiye Departmanı (FDNY) yaralıların çevre hastanelere yönlendirildiğini açıklarken yaralıların durumuna ilişkin henüz net bir bilgi yok.

RASTGELE ATEŞ AÇTI, İNSANLAR DUMANLAR İÇERİSİNDE KAÇIŞTI

Olay yerinden gelen fotoğraflarda yerde yatan yaralılar görünüyor. Görüntülenen kişilerin çoğu ayağından yaralanmış. Saldırı anına ilişkin görüntülerde ise saldırganın rastgele ateş açtığı ve insanların dumanlar arasında kaçıştığı görülüyor.

Çok sayıda polis ve ilk yardım ekibinin gönderildiği istasyonda inceleme başlatılırken polis her yerde işgali belirlenen saldırganı arıyor.

POLİS: ŞUAN İÇERİDE PATLAYICI YOK, GÖRGÜ TANIKLARI BİZİ ARASIN

Konuya ilişkin NYPD’den yapılan açıklamada saldırı sonrası çok sayıda patlayıcı ele geçirildiği ancak şuan istasyonda hiçbir aktif patlayıcı cihaz olmadığını belirtildi ve görgü tanıklarının daha fazla bilgi için polisi aramaları istendi.

Twitter üzerinden uyarıda bulunan polis vatandaşların olay yerinden uzak durmasını istedi. İstasyondaki D, N ve R hatlarındaki trenlerin erteleneceğini duyuruldu.

BIDEN’IN PROGRAMINI DEĞİŞEBİLİR

Iowa’ya gideceği bilinen ABD Başkanı Joe Biden’ın programını iptal edip saldırının olduğu bölgeye gidebileceği belirtiliyor.

HEPSİ SİS BOMBASI

New York itfaiyesi olay yerinde çok sayıda patlamamış madde bulunduğunu, ancak hepsinin sis bombası olduğunu söyledi.

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden’ın New York’ta düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin bilgilendirildiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Psaki, “Başkan Biden, New York metrosundakji silahlı saldırıyla ilgili son gelişmeler hakkında bilgi aldı. Beyaz Saray’ın kıdemli personeli, gerektiğinde yardım sunmak için Belediye Başkanı Adams ve Polis Komiseri Sewell ile temas halinde” dedi.