Connect with us

GÜNDEM

MİT Başkanı Suriye İstihbarat şefi ile görüştü

Reuters haber ajansı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan’ın son haftalarda Şam’ı ziyaret ederek, Suriye İstihbarat Şefi Ali Memlük ile çok sayıda görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu. Türk güvenlik kaynakları görüşmeyi doğruladı. Ancak görüşme Şam’da değil başka bir ülkede gerçekleşti.

Published

on

Muhalefetin erken seçim baskılarının yoğunlaştığı günlerden itibaren Saray’da ve AK Parti yönetiminde  Suriye ile ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesi ve diyalog çabalarının konuşulduğu ileri sürülse de bu iddialar, gündemi işgal edecek kadar veri olmadığı için muallakta kalmıştı.

Ancak, seçim sath-ı mailine girilmesi ile birlikte bu söylentilerin gerçek olduğu ortaya çıkmaya başladı.

MİT Başkanı Hakan Fidan ile Suriye İstihbarat Şefi Ali Memlük’ün gizlice görüştüğü haberleri, yaklaşık bir haftadır Kürt medyasında yazılıp çizilse de kâle alınmamıştı. Aynı haberi İngiliz haber ajansı Reuters verince iş ciddiye bindi. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de cesaretini toplayıp, AK Parti kulislerinde dillendirilen Suriye ile yakınlaşma çabalarını kaleme aldı.

MİT Başkanı Hakan Fidan ile Suriye İstihbarat Şefi Ali Memlük’ün gizlice görüştüğünü Reuters’tan bir hafta önce Kürt medyası duyurdu. Kürt medyası görüşmenin Moskova’da gerçekleştiğini de yazdı.