Connect with us

DÜNYA

Erdoğan’dan canlı yayında önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gündeme dair önemli konularda açıklamalarda bulunuyor. Fatih Sondaj Gemisi’nin Çaycuma-1’de arama çalışmalarına başladığını belirten Erdoğan, “İnşallah bir müjde bekliyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tahıl krizinin nasıl aşıldığını anlatarak, “Putin’i dün aradım, bugün 12’den itibaren tahıl koridorunu açtılar” dedi. “Akkuyu’yu 2024 başlarında açacağız” diyen Erdoğan, “Putin’le Sinop Nükleer Santrali’ni konuştuk. Biz ilk üniteyi açacağız. Geri kalan 3 üniteyi ardı ardına açacağız. 3.farklı bir merkezde yapacağız” ifadelerini kullandı.

Published

on

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aHaber ve ATV ortak yayındaki açıklamalarından satır başları:

“TOGG SATIŞA SUNULDUĞUNDA REKABETÇİ OLACAK”

Her şeyden önce orası fabrika değil mi? Birileri diyordu ya ‘Fabrika nerede?’ diye. Togg’daki tüm mühendis, işçi ve teknisyenle 1300 kişi fotoğraf çektirdik. Ardından fabrikayı gezdik. Fabrikada her şey robotik. Tabandan tepeye, tüm kaynak sistemleri robotik işlemlerle yapılıyor. İnsan bunu görünce iftihar ediyor. Rabbim bize nasip etti. Fiyatı şimdiden başladılar sormaya. Aceleci olmayalım. Togg satışa sunulduğunda rekabetçi olacak. Babayiğitler sıradan oturan adamlar değil, saygın iş adamları. Oturup değerlendirme yapacağız. Mart ayında fiyat tespiti yapacağız. Bir elektrikli araç var. Bunu teşvik etmek sevdirmek bizim için maharet olacak. Temmuz 2022 ile ÖTV indirimi yapılmıştı. Yeni vergi düzenlemesiyle elektrikli araç için yeni vergi oranı yüzde 10 olarak belirlendi.

“TEST SÜRÜŞÜNDE 160 KM’YE KADAR ÇIKTIM”

7 ayrı üretim olacak burada. Sadece otomobil değil renk seçeneği de var. Arkadaşlarımız işlerine iyi çalıştılar. Yeşilin olmadığı çeşit olamaz. Eşim kırmızı dedi, kırmızı da karar kıldık. 2.teklif Aliyev’den geldi, ‘2 araba istiyorum’ dedi. Birini ben kullanacağım dedi, birini de daireye dedi. Bugün telefon görüşmemizde onu hatırlattı. Araç olduğu yerde direksiyonu sonuna kadar kırıyorsun, olduğu yerde dönüyor. Döndüğünün farkında değilsin. O denli huzurlu ve rahat. Daha önce test yapmıştım, 160 Km’ye kadar çıkmıştım. Honda ya da Hyundai’den bir beyin daha aldılar. 2 beyin Togg’u kumanda ediyorlar. Bazı birimlerde eleman sayısı da artacak. 4,8 saniyede 0’dan 100 km’ye ulaşabiliyor.

KILIÇDAROĞLU’NA TOGG TEPKİSİ

Bu zatı muhatap almaktan utandım. Onda utanma yok. Ortağı da öyle. İşte otomobil. Muhalif liderlerden katılan vardı. Ortağın bir elemanı oradaydı. Fakat muhalif medyadan olanlar da vardı. Onlarda takdir ettiler. Eser ortada. Üretilen otomobil de ortada. Sen bu eseri görmüyorsun. Allah’ın hükmü tecelli ediyor. ‘Biz üretemezsiniz demedik, satamazsınız’ dedik diye başladılar şimdi. Buna cevabımız var ama vaktimiz yok. ‘Bir tane fabrikanız var mı?’ diyor. Eline diline dursun. Bu kadar fabrikalar açtık, hastaneler açtık. Kendisi SSK’da genel müdürken ölüleri rehin aldılar. Savaş Ay’ın yayını vardı. Bay Kemal’in genel müdürlük zamanıydı. Kan revan içindeki çocuğu unutamıyorum. Sen busun. Şimdi ‘Bu kadar para ödeyeceksiniz’ diyor. Bak öğren ben ekonomistim. Şimdi milli bütçeye en ufak yük olmadan eser ortaya çıkıyor. Hasta sayısında yüklenici firma rakama ulaştı ulaştı, ulaşmadığında aradaki farkı veriyorsun. Aynı şey yollarda.

Üzülmemek elde değil. Böyle yalan, körlük olamaz. Sen genel müdürlük yaptın. Ben Kasımpaşa’da doğdum büyüdüm. SSK Okmeydanı Hastanesi’ne muayeneye gelirdik. Oralardaki kavgalar gürültüler. Bay Kemal genel müdürken hastanelerin hali rezaletti. Bir arkadaşımızın eşi doğum yaparken öldü ve vermediler rehin aldılar. Bu Kılıçdaroğlu sıkılmadan Yap-İşlet-Devret ile yaptığımız hastanelere laf atıyor. Tüm Türkiye’nin 81 vilayetinde sağlıkta devrimi gerçekleştirdik. Bu yatırımları yapmamış olsak, pandemide büyük hasarla çıkardık. Şu an şehir ve devlet hastanelerinde yatırımlarımız devam ediyor.

TAHIL KORİDORU KRİZİ NASIL AŞILDI?
“DÜN ARADIM, BUGÜN 12’DEN İTİBAREN AÇTILAR”

Her ikisiyle de 24 saati bulmadan görüşüyoruz. Sayın Putin ve Zelenski ile bu görüşmeleri yapıyoruz. Sağolsun şu ana kadar ne Putin ne Zelenski’den olumsuz yaklaşım almadım. Talepleri oldu, elimizden geldiğince olumlu cevap verdik. Bizim yaklaşımlarımız karşısında ters yaklaşmadılar. Prag’da kimle görüşsem Putin’in aleyhine konuşuyor. Ben de ‘Yanlış yapıyorsunuz’ dedim. Siz bir lider olarak bu şekilde saldırılsa, eyvallah eder misiniz? Ben de etmem. Sayın Putin’in yaptığı bu. Kendisiyle konuşurken, yaklaşımlarımı da gördüğü için birileri vasıtasıyla koridorun açılmasına eyvallah etmiyor. Dün aradım, bugün 12’den itibaren tahıl koridorunu açtılar. ‘Gübreyi de açalım’ dedik. Bunlarla beraber dedi ki, örneğin Somali ve Sudan buralarda insanlar açlıktan ölüyor. İlk etapta buralara nakli yapalım. ‘Endişe etme biz planlayacağız İstanbul’daki merkezden takip edeceğiz’ dedik. Bugün akşam Zelenski ile de konuştuk. Bu devam edecek adımlarımızı yaygınlaştıracağız.

Kişisel ilişkiler diplomaside en önemli adımlar. O olmazsa netice getirici adımları atamazsınız. Sayın Putin’le bunları konuştuk. Herkes öyle lider olamıyor. Lider diplomasisini başarmak çok önemli. Dün Scholz ile görüşme yaptık. Her ikisiyle yaptığım görüşme birbirini tamamlayıcıydı. Almanya ‘Biz yenilenebilir enerjiye gideceğiz’ dediler, ‘kömür santrallerini kapatıyoruz’ dediler. ‘Yanlış yapıyorsunuz’ dedim. Termik santralleri kapattılar. Doğalgaz kesilince santrallere dönme kararı verdiler. Almanya’da dönüldü. Biz hepsini yapıyoruz. Hem termik santral hem kömür de iyiyiz. Akkuyu’yu 2024 başlarında açacağız. Putin’le Sinop Nükleer Santrali’ni konuştuk. Biz ilk üniteyi açacağız. Geri kalan 3 üniteyi ardı ardına açacağız. 3.farklı bir merkezde yapacağız. Yüzde 10 enerji temini sağlayacağız.

AKDENİZ VE KARADENİZ’DE DOĞALGAZ ARAMA FAALİYETLERİ

Gaz merkezi görüşmeleri sürüyor. Bakanlığımız kapsamlı çalışmayı yapıyorlar. En yakın merkez olarak Trakya bölgesi görülüyor. Oradan çıkış ve Avrupa’ya dağıtım olacak. Azeri gazıyla alakalı hatlar var. Son Azerbaycan’a gidişimde İlham Bey ile görüştük. Oradan alıp geliştireceğiz. Göreve geldiğimizde ne sismik ne sondaj gemisi vardı. Berat Bey’in bakanlığı döneminde ilk alımlar yapıldı. Alırken kar ettik, şu anda fiyatları farklı bir noktada. Sondaj gemileri modern teknoloji ile Karadeniz ve Akdeniz’de yapacağımız gibi farklı yerlere gidip doğalgazı çıkarıp ülkelere satma şansımız var. Değişik ülkelerden teklifler geliyor. Libya, ‘Bu işin içerisine girebiliriz’ diyor. Tuna 1 kuyusundaki çalışmalar önem arz ediyor. Sakarya önem arz ediyor. Bunlar bütünleşiyor belli bir noktada. Gazı 2023’e yetiştirmek için ekiplerimiz yoğun çalışmalar içerisinde. Sondaj gemilerimiz sahada çalışıyor. İlk etapta 10 kuyu açacağız. Sahanın tam üretime geçmesiyle 40 kuyu ile sisteme vermiş olacağız. Filyos’ta tesisin inşası devam ediyor. BOTAŞ, gazı ulusal sisteme bağlamak için hattı bu ay içerisinde tamamlayacak. Fatih Sondaj Gemisi şu anda Çaycuma-1 dediğimiz arama kuyusunda çalışmaya başladı. Buradan İnşallah bir müjde bekliyoruz. Şu ana kadar Sakarya sahasında 540 milyar metreküp. Diğer tespitlerde bunu aşan yok. Son aldığımız sondaj gemisi 12 bin metreye kadar sondaj yapabiliyor. Çok güçlü bir gemi.

KILIÇDAROĞLU’NUN İDDİALARI: VARSA ELİNDE DELİL ÇIKAR KONUŞURSUN

Bay Kemal ABD’deki ortadan kayboluşunun gizemini iftiralarıyla aydınlığa kavuşturuyor. Kendisine ezberlettiklerini konuşmaya başladı. 1 hafta 10 günde öyle bir edepsizlik ki CHP zihniyeti bununla ortaya çıktılar. Bu nasıl bir siyasettir. Terörle mücadele diyoruz, yatırımlar ortada. Utanmadan cari açığı uyuşturucu ticaretiyle kapattığımızı söylüyor. Varsa elinde delil çıkar konuşursun. Şu anda yüzlerce insan uyuşturucudan içerde. Sen baronlara zemin hazırlıyorsun. Senin içinde kuru sulu içenler var. AK Parti iktidarına bu yakıştırmayı yapamazsın. PKK terör örgütü nereden nemalanıyor, uyuşturucudan. O eş başkan çıkmış, tutuklanmış olan Tabipler odası başkanı olan o kadını savunuyor. Neyini savunuyor. Sen nasıl o yakıştırmayı yaparsın benim silahlı kuvvetlerime. Bu şekilde kendilerini kurtaramazlar. Yakın markajda takip ediyoruz, yargıda kovalamaya devam edeceğiz.

“MİLLET İTTİFAKININ ÖMRÜ UZUN DEĞİL”

Bunlar millet ittifakı diyerek millete ihanet ediyorlar. Aslında onlar illet ya da zillet. Zillet ittifakı yakında dağılacak, ömrü uzun değil. Renkleri farklı. Seçim meydanlarında birinin söylediğini öbürü reddedecek. Cumhur ittifakı olarak bizim öyle bir derdimiz yok. Bütün köy ve ilçeleri Sayın Bahçeli ve ekibi dolaşıyor. Biz, illerimizde mitingler yapmaya devam ediyoruz. Cumartesi Gaziantep’te açılış yapacak kadın ve gençlerle program yapacağız. Bunlar tamamen ahlaksızlığın, kanun tanımazlığın en net güzel örnekleridir. Bay Kemal bunları savunuyor. Adalet Bakanlığı bunlarla ilgili tahkikatı yapıyor. Süratle bunların dokunulmazlıklarının kaldırılması gerekir. Bunun adı çamur siyasetidir. Bağımsız mahkemeler olduğunu CHP’lilere de öğreteceğiz.

“AİLE SAĞLIĞIMIZI KORUYACAĞIZ”

Bizler Cumhur ittifakı olarak ailenin saygınlığını ortaya koyacağız. Aile sağlığımızı koruyacağız. Bunlara meydanlara bırakmayız. Aile yapımızı sapkınlıklardan koruyacağız. Başörtüsü meselesine gelecek olursak, CHP’nin genel başkan yardımcısıydı bir ara, ikna odalarını İstanbul Üniversitesi’nde kurdular.

“NETİCE ALAMAZSAK REFERANDUMU KONUŞMAK LAZIM”

Bir metrekarelik bez parçası öyle mi Bay Kemal. Şimdi mücadele ediyorsun. Bu ara başörtülü bayanları alıp rozet takıyor. Seçimlerde başörtülü aday da çıkarırsa şaşmayın. Mecbur bunu yapacak. Bizim mücadelemiz, ‘Cahil kalmak istemiyoruz’ diyen evladımızın kaliteli eğitime kavuşmasıydı. Gel anayasa değişikliği yapalım. Ama gelemezler. Yine kaçacaklar. Arkadaşlara ‘Gidin ziyaret edin neticeyi bildirin, karar verelim’ dedik. Başörtüsü meselesinde engellemek istedikleri kızlarımız hoca olarak dönüyorlar. Engelleyemediler. Başörtüsü ve aile ile ilgili anayasa değişikliğimiz Meclis’e sevk edilme noktasına geldi. Görüşmelerin ardından teklifimize nihai halini vereceğiz. Teklif görüşmeleri CHP ve ortakları için samimiyet sınavı olacaktır. Netice aldık aldık, alamadık oturup referandumu konuşmak lazım. Şu anda bizim başörtülü savcı, hakim, asker ve valilerimiz var. Yani devletin her kurumunda başörtülü hanım kardeşlerimizi görmek mümkün. ‘Seçimlerde ne kadar oy devşirebilirim’ derdi bu. Milletim gereken dersi vererek onları çöp kutularına atacak.

“TAYFUN TESTİ YUNANİSTAN’I ÇILDIRTTI”

Son uzun menzilli füze testimiz savunma sanayiimizin geldiği noktayı göstermede çok önemli. Son yaptığımız Tayfun testidir. Tayfun testi Yunanistan’ı çıldırttı. Devam eden süreçte mesafesini artıracaklar. Cenk ve Gezgin füzeleri gibi nicelerinin müjdelerini vereceğiz. Biz savunma sanayiini engellemelere rağmen bu noktaya getirdik.