Connect with us

FOTO GALERİ

Yabancı ekipleri bağrımıza bastık

Dışişleri Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’ye depremin ardından 101 ülkeden yardım teklifinde bulunuldu. 74 ülkeden 7 bin 98 yabancı personel deprem bölgelerinde görev yaptı. Ülkelerden Türkiye’ye gelen personelin çoğu Adana Şakirpaşa Havalimanı’na intikal etti. Büyük özveriyle çalışan ekipler Türk halkından da büyük sevgi gördü.

Published

on

BBC Türkçe, bazı ekiplerin yaşadığı anıları derlerken, İspanyol ekibin dikkat çektiği nokta, halkın kendilerine gösterdiği minnettarlık oldu. Ekip üyeleri, kendilerine ikram edilenler yüzünden “getirdiklerinden daha fazla eşyayla döndüklerini’ söyledi.

Yunan ekip üyeleriyse, zamanla yarıştıklarını ve enkaz altından gelen seslere ağırlık verdiklerini ifade etti. Yunan ekibi, ayrıca, kendilerine “bir kardeş gibi davranıldığını” belirtirken, “duydukları çığlıkları asla unutamayacaklarını” vurguladı.

Yabancı ekipleri bağrımıza bastık

‘Babasıyla ağladılar’

En büyük yardımı gönderen ülkelerden olan İsrail’in kurduğu sahra hastanesinde tedavi gören vatandaşların, İsrailli ekiple kurdukları diyalog da kimi zaman duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Sahadaki dayanışmaya dikkat çeken Japon ekibiyse, hangi noktaya gideceklerine, vatandaşların ısrarıyla karar vermek durumunda kaldıklarını ifade etti. İsviçre ekibi de, çok sayıda kişinin kendi binalarına gelmeleri için istekte bulunduğunu ancak sınırlı kapasite sebebiyle belli noktalara odaklandıklarını belirtti.

Yabancı ekipleri bağrımıza bastık

Macar ekibinden üyeler, enkazda çocukları bulunan bir babanın yakarışlarının kendilerini çok etkilediğini ifade ederken, enkazı bırakmaları yönündeki talimata rağmen devam ettiklerini ve çocuğu çıkartmayı başardıklarını belirtti. Ekip üyeleri daha sonra baba ile birlikte ağladıklarını da anlattı.

Yabancı ekipleri bağrımıza bastık