Connect with us

MEDYA

Sözcü Tv’de istifa furyası! Korcan Karar İzmir Marşı ile gitti!

Yılmaz Özdil’in 1 Mart’ta yayın hayatına başlayan Sözcü TV’den bir hafta sonra istifa etmesinin ardından kanalda işler karıştı. Yılmaz Özdil CHP’yi eleştirdiği gerekçesiyle görevden alınmasının istendiğini belirterek kanaldan istifa etmişti. Aynı gün Yılmaz Özdil’in yerine Genel yayın Yönetmeni olarak atanan Korcan Karar da bugün istifa etti. Sözcü Tv’den istifa Korcan karar’la sınırlı kalmadı, adeta istifa furyası başladı. Bugünkü ana haber bültenini sunan Korcan Karar, bülten sonunda piyanonun başına geçerek İzmir Marşı ile izleyiciye ve kanala veda etti.

Published

on

1 Mart’ta yayın hayatına başlayan Sözcü TV’de, kanalın genel yayın yönetmeni Yılmaz Özdil, dün istifa ettiğini duyurmuştu.

Bugün ise Sözcü TV’de dikkat çeken bir atama gerçekleşti ve deneyimli televizyoncu Alişer Delek, Sözcü Televizyonu Genel Müdürü oldu.

Medyaradar’ın haberine göre, kanalın kuruluş aşamasında teknik ve idari süreci yöneten Alişer Delek’in atamasıyla ilgili olarak tüm Sözcü Grubu’na bilgilendirme maili gönderildi.

ART ARDA İSTİFA HABERLERİ GELDİ

Bu gelişmenin ardından Sözcü TV’de istifa depremi yaşandı. Genel Yayın Yönetmeni ve Ana Haber Sunucusu Korcan Karar, Yayın Koordinatörü Mustafa Sağlamer, Haftasonu Ana Haber Sunucusu Ümit Zileli, Kırmızı Beyaz programının moderatörü aynı zamanda 13.00 bülteni sunucusu Tuba Emlek, Gelin Birlikte Bakalım programı sunucusu ve aynı zamanda Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı İskender Baydar ve Şef Yönetmen Tankut Gürsel istifa kararı aldı.

Genel Yayın Yönetmeni ve Ana Haber Sunucusu Korcan Karar, bugünkü ana haber bülteninin sonunda piyanoda İzmir Marşı’nı çalarak izleyiciye ve kanala veda etti.

“BİLGİSİ OLMADAN ATAMA YAPILDI”

Görevinden istifa eden Gelin Birlikte Bakalım programı sunucusu ve aynı zamanda Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı İskender Baydar Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada “Etik açısından çalışabileceğimiz bir ortam kalmadığı için kalmamaya karar verdik” dedi.

Baydar istifalara ilişkin şöyle konuştu:

“Yılmaz Özdil ile anlaşarak gittik. Yılmaz Özdil gittikten sonra Korcan Karar’ın kalacağı söylenmişti. Onun da haberi ve bilgisi olmadan bir atama yapıldı. Ona bilgi verilmeden böyle bir atamanın yapılmasını geride kalan isme saygısızlık olarak addediyoruz. Etik açısından çalışabileceğimiz bir ortam kalmadığı için kalmamaya karar verdik.”