Connect with us

SİYASET

Erdoğan: Fahiş kira artışını yasal düzenleme ile önleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak canlı yayınında gündeme dair soruları yanıtladı. Büyükşehirlerde konut kiralarında ciddi bir artış olduğunu dile getiren Erdoğan, “Bu ahlaki, insani değil. Bu fırsatçılığa yasal düzenlemelerle izin vermeyeceğiz” dedi.

Published

on

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle;

“Kiraların büyükşehirlerde ciddi manada yükseltildiğini görüyoruz. Bu ahlaki, insani değil. Bu fırsatçılığa yasal düzenlemelerle izin vermeyeceğiz.

(Deprem bölgesi) Gayrimenkullerde hak kaybı olmaması için ekiplerimiz titiz bir çalışma yürütüyor.

İSTANBUL’A UYDU KENT PROJESİ

İstanbul’a ilave nüfus gelmesine müsaade etmeyeceğiz. İstanbul’un merkezindeki riskli bölgelerde yoğunlaşan nüfusu, deprem riski az çeperlere dağıtacağız.

İstanbul’da toplam 1 milyon nüfuslu iki ayrı şehir kuracağız. Şehrin iki yakasının çeperlerinde yapacağımız bu yerleşimler adeta uydu kent modeli olacak.

Anadolu ve Avrupa yakasında 130 milyon metrekare yere ihtiyaç var. Bakanlık yerleri belirledi, alanlar riskli binasını dönüştürmek isteyenler için kullanılacak.

7 BÖLGEDE 7 REZERV ŞEHİR

Ege bölgemiz için benzer hazırlığımız var. Deprem tehlikesinin olduğu 7 coğrafi bölgede, 7 rezerv şehir için çalışmalara başladık.

5 yıllık takvim çıkardık. Proje sadece İstanbul’u değil Marmara’yı, Trakya’yı içeriyor. Afetlere karşı İstanbul Mekansal Strateji Planı’nı hayata geçiriyoruz.

(İstanbul) Konutları dönüştürürken, boşalan yerleri yeşil alan ve sosyal donatı alanlarıyla değerlendireceğiz. Yeni toplanma alanları kazandırmış olacağız.

Gelin el birliğiyle şehirlerimizi, köylerimizi yeni planlamalarla, yeni projelendirmelerle daha güvenilir hale getirelim.

TCG ANADOLU GEMİSİ

İki misli büyüğünü yapacağız, böylece denizlerdeki gücümüzü çok daha artıracağız.

“KADINA ŞİDDETE ASLA TAVİZ VEREMEYİZ”

Aile yapımızı tehdit eden LGBT gibi sapkın eğilimlere karşı etkin mücadele edeceğiz.

Yeni evlenen çiftlere 2 yılı geri ödemesiz, 48 ay vadeli, 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz.

Kadına şiddete asla taviz veremeyiz. Bunların karşısında bütün yasal mevzuatlarımızı çok daha kararlı bir şekilde işleteceğiz.

Karadeniz doğal gazından aile ve gençliğe tahsis yapacağız. Aile ve Gençlik Bankası’nda bunu rezerv edeceğiz.

Önümüzdeki dönemde önceliklerimizin başına aileyi ve gençleri alıyoruz. Ailenin güçlendirilmesine, gençlerimizin desteklenmesine özel önem vereceğiz.

KILIÇDAROĞLU’NA HDP ELEŞTİRİSİ

Bizim gözümüzde PKK ayrıdır, Kürt kardeşlerimiz ayrıdır. Kürt kardeşlerimle PKK’yı biz bir arada tasavvur edemeyiz.

Bay bay Kemal, PKK-HDP şantajına o kadar boyun eğmiş durumda ki ‘terör örgütü PKK’ bile diyemiyor, diyemez.

Teröristlerle öyle bir pazarlık yapmış ki HDP’lilerin CHP’ye hakaretlerine bile ağzını açıp tek kelime edemiyor. Değmez bay bay Kemal, gidicisin gidici.

KARADENİZ GAZI

Sahadaki üretimi 3 yılda 40 milyon metreküpe çıkaracağız. İkinci faz bitince tüm konutların gaz ihtiyacını karşılayacak seviyeye ulaşacağız

Yeni keşifler için hazırlık yapıyoruz. Orta Karadeniz’de sismik çalışmalar tamamlandı, Doğu Karadeniz’de sürüyor. Ardından sondaj çalışmaları başlayacak.

AKKUYU SANTRALİ

27 Nisan’da Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne taze yakıt getirilmesi töreni yapacağız. Sayın Putin de videokonferansla bağlanacak.

Yeni dönemde ülkemizin ikinci nükleer güç santraliyle ilgili hazırlıkları hızlandıracağız. Çin ve Güney Kore ile görüşmelerimiz oldu. Bunun neticesinde yapacağımız anlaşmayla adımları atacağız.

SUDAN’DAKİ ÇATIŞMALAR

Anlaşmazlıkları bir kenara bırakarak Sudanlıların, ülkenin geleceğini birlikte inşa etmeyi sürdürmelerini temenni ediyoruz. Sudan’da yaşanan gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. Bugün Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun kardeşimizle görüştüm. Sudan’daki iki tarafla da görüşeceğim.”