Connect with us

GÜNDEM

Jet Fadıl’a verilen ceza belli oldu

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Fadıl Akgündüz’ü, “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerin dolandırıcılığı” suçundan 2 bin 504 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Published

on

Kamuoyunda ‘Jet Fadıl’ olarak bilinen Fadıl Akgündüz ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Fadıl Akgündüz, Bayrampaşa’daki Caprice Gold ile Maldivler’deki Caprice Maldivler isimli gayrimenkul projelerinde yüzlerce insanı dolandırmıştı.

Devre mülk satışıyla yüzlerce insanı dolandırdı

Akgündüz’ün devre mülk satışı yaptığı 601 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan ayrı ayrı 698 yıldan 2 bin 443 yıla kadar hapis cezası talep ediliyordu.

Akgündüz’ün dolandırıcılığına ilişkin ilk duruşma 27 Ocak’ta görüldü.

Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkeme acımadı: 2 bin 504 yıl hapis cezası verildi

Bugün İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada mütalaaya karşı savunmalar alındı.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, ‘Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz’e 2 bin 504 yıl 2 ay hapis cezası ve 12 milyon 20 bin lira para cezası verildi.

“Türkiye’yi tescilli bir dolandırıcıdan kurtardık”

Öte yandan Duruşmanın ardından mağdurlardan Tahsin Şenol, ‘’En azından içeride kalmasından memnunuz. Yine de adalet yerini bulmuştur. Hem tahliye olmaması, hem de zararımız giderilmesi lazım. İşin hukuki bir boyutu var. İnşallah biz hakkımızı alacağız. Fadıl Akgündüz dedi ki ‘rahatsızlığımdan dolayı ciğerlerimde problem var, beraatımı istiyorum’ dedi. Şunu söyleyeyim bizim de ne kalbimiz, ne böbreğimiz, ne dalağımız ne de ailelerimiz kaldı. Herkes perişan halde. Tutukluluğun devam etmesinden memnunuz’’ ifadelerini kullandı.

Öte yandan bir mağdur ise karar sonrası ‘’Türkiye’yi tescilli bir dolandırıcıdan kurtardık’’ dedi.