Connect with us

GÜNDEM

Disney Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçti Fidan ve Kalın devreye girdi

Disney’in “Atatürk” dizisini yayınlamaktan vazgeçtiği iddia edildi. Disney’in açıklama yapması beklenirken, gazeteci Candan Tolga Işık ise Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Müsteşarı İbrahim Kalın’ın sürece bizzat müdahil olduğunu söyledi.

Published

on

Disney’in Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nin (ANCA) çağrısının ardından “Atatürk” dizisini Disney+ platformunda yayımlamaktan vazgeçip, Fox kanalında yayımlayacağı iddia edildi. Bunun üzerine, AKP Sözcüsü Ömer Çelik bir açıklama yaptı. Daha önce 2023 yılı içerisinde Aras Bulut İynemli’nin başrolünde yer aldığı “Atatürk” dizisini yayınlayacağını açıklayan Disney Plus, bu kararından vazgeçmişti.

Söz konusu kararın gündeme gelmesinin ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Çelik, “Söz konusu platformun bu tutumu, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine ve milletimize saygısızlıktır. Daha önce çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz gibi ABD’deki bu sözde soykırım şebekesi, tarihi olayları yalan siyasetine alet etmektedir. Bu lobinin yegane amacı, defalarca görüldüğü üzere Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine de mani olmaktır. Bu şebekelerin faaliyetleri, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti karşısında hiç hükmündedir. Bu şebekelere boyun eğenler utansın” diye yazdı.

“Disney yarın açıklama yapacak”

Gazeteci Candaş Tolga Işık ise gelişmelerin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya ilişkin Disney’in yarın açıklama yapacağını duyurdu.

Işık, “Atatürk dizisiyle ilgili Ermeni Diasporası’nın her zamanki dezenformasyonlarından biri dönüyor. Yalan diasporası kendine yontmaya çalışıyor ama Disney’in kararında etkileri sıfır! Hakan Fidan ve İbrahim Kalın sürece bizzat müdahil oldu. Yarın Disney bir açıklama yapacak” diye yazdı.