Connect with us

SİYASET

Siyasette “az sonra” akımı..!

Genellikle televizyon ekranlarında gördüğümüz “az sonra” sloganı ile biten ve gizemli ifadelerle merak uyandıran tanıtım teaser’ları son dönemde Türk siyasetinde de sık kullanılan bir argüman haline geldi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “heyecan yaratacak” açıklamalar yapacağı gibi ön açıklamalardan sonra şimdi de İYİ Parti’den benzer bir teaser geldi. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da bir konuşma yapacağını belirterek, “Açıklamaları, Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacak.” dedi..

Published

on

Cumhurbaşkanlığı seçiminden yenik çıkan muhalefet partileri, seçmenin ilgisini kaybedince, televizyon reklamcılarının alışılagelmiş yöntemlerine başvurmaya başladı. Muhalefet partileri, seçmenin ilgisini çekebilmek için adeta fragman hazırlama yarışına girdiler.

Bu kapsamda önce partilerin yetkili isimleri çıkıp ön açıklama yapıyor; yer ve zaman belirterek liderinin çok önemli açıklamalar yapacağını kamuoyuna duyuruyor.

Bunun son örneği İYİ Parti’den geldi…

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP’nin isteği üzerine TBMM’nin yarın Akbelen mevkisindeki maden sahası çalışmalarını görüşmek üzere olağanüstü toplanacağını hatırlattı.

İYİ Parti olarak bu öneriyi destekleyeceklerini belirten Zorlu, sürecin mecliste olgunlukla tartışılmasının önünü açmaya çalışacaklarını söyledi.

Konuşmasında partisinin Göç Politikaları Başkanlığının bugün yaptığı sunuma da değinen Zorlu, eylül ayı itibarıyla sığınmacıların ve kaçak yabancıların yoğun olduğu illerden başlayarak sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve diğer paydaş kuruluşlarla bir araya geleceklerini belirtti.

26 AĞUSTOS MESAJI

Genel Başkan Meral Akşener’in 28 Mayıs seçimlerinin ardından sonuçları analiz ettiğini, eksiklikleri, hataları teşkilatlarla değerlendirdiğini ve bu kapsamda 26 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da vatandaşlara hitap edeceğini aktaran Zorlu, şunları kaydetti:

“Büyük Taarruz’un 101. yıl dönümü vesilesiyle bazı etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında İYİ Parti olarak bazı faaliyetleri ülke sathında gerçekleştirme kararı aldık. Özellikle 26 Ağustos tarihine dikkat çekiyorum. Burada yapılacak önemli açıklamaların Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağını ifade etmek istiyorum.”

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Zorlu, Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında en yüksek enflasyona sahip ülke olduğunu belirtti.

Kürşad Zorlu, “G7 ve G20 ülkelerinde enflasyon gerilerken ülkemizde inanılmaz hızla yükselmeye devam etmekte. Temmuz ayında gıda enflasyonu ülkemizde yüzde 61 olarak hesaplandı.” diye konuştu.

Zorlu, emekliye ek zammın yapılmasını, emekli maaşının açlık sınırının üzerine taşınmasını ve kademeli emekliliğin düzenlenmesini istediklerini sözlerine ekledi.