Connect with us

3. SAYFA

Şirinevler’de patlama: Can kaybı 3’e yükseldi

İstanbul Bahçelievler’de bir binanın 5. katındaki dairede patlama meydana geldi. Doğalgaz sıkışması nedeniyle meydana geldiği değerlendirilen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi. Olayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Published

on

Şirinevler Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi’ndeki bir binanın 5. katındaki dairede, patlama meydana geldi. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Güvenlik güçlerince sokak kapatılırken, belediye ve AFAD ekipleri de bina içerisinde çalışma başlattı. Patlamanın etkisiyle binadan kopan molozlar orada bulunan araçların üstüne düşerken, çevredeki bazı binaların camları da kırıldı. Sokak üzerinde bulunan bir ağaç da patlamadan dolayı bir aracın üstüne devrildi.

CAN KAYBI 3’E YÜKSELDİ

İstanbul Valiliği, patlamada yaşamını yitirenlerin sayısının 3’e yükseldiğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, doğalgaz sıkışmasından kaynaklandığı değerlendirilen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 3’e yükseldiği, yaralanan 3 kişinin tedavilerinin devam ettiği belirtildi. Öte yandan, hayatını kaybeden yaralının, Bahçelievler Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Ahmet Bal olduğu öğrenildi. Patlamada, Özgür Çoban ve Ömer Özdemir yaşamını yitirmişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin soruşturma başlattı. Olay yeri incelemesi ve delil tespit çalışmaları için nöbetçi savcı olay yerine geçti.

BELEDİYE BAŞKANI: ÇOK ŞİDDETLİ BİR PATLAMA SESİ DUYDUM

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, canlı yayında yaptığı açıklamada, bir sokakta doğalgaz patlaması meydana geldiğini ve ona bağlı olarak da yangın çıktığını belirtti. Bölgeye, itfaiye, sağlık ve zabıta ekiplerinin sevk edildiğini, itfaiyenin yangına müdahale ettiğini aktaran Bahadır, patlamanın gerçekleştiği binanın belediyenin ana binasına yakın olduğunu kaydetti. Çok şiddetli bir patlama sesi duyduğunu dile getiren Bahadır, “Hatta ‘Bina mı çöktü veya yıkımda bir şey mi oldu?’ diye düşündüm. Arkadaşları gönderdik, en üst katta doğalgaza bağlı olduğunu söylediler.” diye konuştu. Bahadır, yangının bitişikteki binalara sıçramaması için itfaiyenin gerekli tedbirleri aldığını, bölgedeki bazı binalarda yaşayan vatandaşların tahliye edildiğini kaydetti.