Connect with us

SİYASET

Bahçeli: BM acilen devreye girmelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin Birleşmiş Milletler’in (BM) acilen devreye girmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli ”İki devletli çözüm gerçekleşmeden silahların susması, kanın durması neredeyse tam bir hayaldir. Kimden gelirse gelsin savunmasız insanların hedef alınması felakettir.” dedi.

Published

on

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI

”Emzikli bebekler katledilmektedir. Filistin tam bir asırdır felaketlerin çemberinde. Filistin sorunu içinden çıkılması çok zor bir girdaba sürüklenmiştir.

”ÇATIŞMA ORTAMI KAYGI VERİCİ”

İki devletli çözüm gerçekleşmeden silahların susması kanın durması neredeyse tam bir hayaldir. Tırmanın sıcak çatışma ortamı kaygı verici boyuttadır.

”SAVUNMASIZ İNSANLARIN HEDEF ALINMASI FELAKETTİR”

Üzüntümüz yüzlerce sivil ve masum insanın ölmesidir. Kimden gelirse gelsin savunmasız insanların hedef alınması felakettir. İsrail-Filistin arasındaki krize sağduyu ile yaklaşmak bir an evvel arabulucuları devreye sokmak uluslararası toplumun acil gündemi olmalıdır.

”BM ACİLEN DEVREYE GİRMELİDİR”

İlk olarak ateşkes rejimi derhal tesis edilmeli taraflar itidal bir çizgiye eş zamanlı olarak gelmelidir. Cumhurbaşkanımızın atacağı adımlar desteklenmeli. Birleşmiş Milletler (BM) acilen devreye girmelidir. Filistin Devleti tanınmalı. ABD, Türkiye’nin çabalarını desteklemeli.”