Connect with us

SİYASET

Eski HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya tutuklandı

Eski HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Kobani eylemlerine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklandı.

Published

on

Eski HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 6-8 Ekim 2014’te düzenlenen Kobani eylemlerine ilişkin yürüttüğü soruşturmada, hakkında çıkarılan “yakalama emrine” istinaden İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye getirilen Kaya, tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi Ankara sulh ceza hakimliğince, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden yapılan sorgunun ardından tutuklandı.

Konuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “İstanbul Havalimanı VIP Pasaport kontrol noktasında yapılan işlemler sırasında İstanbul-Hamburg uçuşu ile ülkemizden çıkış yapmak üzere pasaport kontrol noktasına gelen H.K. isimli yolcunun yapılan kontrollerinde, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, var olan veya var sayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanılarak yol kesmek suretiyle terör örgütüne yarar sağlama, cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme suçlarından aranması olduğu tespit edilmiş şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili yakalanan H.D. isimli şahıs tahkikat işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir” denildi.