Connect with us

FOTO GALERİ

Camide İsrail aleyhinde slogan attı, sessiz olması istenince imamı bıçakladı

İstanbul’daki Fatih Camisi’nde bir kişi slogan atınca sessiz olması konusunda uyarıldı. Slogan atan Ö.S bunun üzerine bıçakla cami imamı Galip Usta ve öğrencisi Bilal Erdem’i yaraladı. Hastaneye kaldırılan Usta ve Erdem’in durumun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Saldırgan Ö. S. gözaltına alınırken olayla ilişkin soruşturma başlatıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, saldırıya tepki gösterdi. İstanbul Valisi Davut Gül, yaralıları hastanede ziyaret ederken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı.

Published

on

Fatih Camisi’nde, iddiaya göre namaz sırasında sorun çıkaran şüpheli Ö.S, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı.

KONUŞMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Namazın ardından imam odasına giren ve Usta ile konuşmak istediğini belirten zanlı, imam ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden Bilal Erdem’i bıçakla yaraladı.

ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık görevlilerince hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Ö.S. gözaltına alındı.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, saat 19.15’te Ö.S’nin Fatih Camisi’nde slogan atarak cami içerisinde huzursuzluk çıkardığı belirtildi.

Fatih Camisi imamı Galip Usta’nın şahsı uyararak dışarı çıkmasını istediği belirtilen açıklamada, bu sırada Ö.S’nin Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakla yaraladığı kaydedilerek, “Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem, olayın ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmamaktadır” ifadesi kullanıldı.

CAMİ İÇİNDE SLOGAN ATTI

Olayla ilgili polis ekiplerince yapılan incelemede, şüpheli Ö.S’nin akşam namazının ardından Fatih Camisi’nde “Allahu Ekber, kahrolsun İsrail. Uyanın Müslümanlar” şeklinde bağırması üzerine imam Usta’nın Ö.S’yi cami içerisinde bağırmaması için uyardığı tespit edildi.

Güvenlik görevlileri aracılığıyla cami dışına alınan şüphelinin bir süre sonra imam odasına gelerek, bulunan Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakladığı, olay yerinin yanında bulunan odadan çıkan güvenlik görevlilerinin ise şüpheliyi yakaladıkları belirlendi.

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca da olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

VALİ GÜL: “EMNİYETİMİZ OLAYI ÇOK YÖNLÜ İNCELİYOR”

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Fatih Camii’nde uğradıkları saldırıda yaralanan hocamız Galip Usta ve talebesi Bilal Erdem’e Allah’tan şifa diliyoruz. Hastanede ziyaret ederek doktorlarımızdan bilgi aldık. Tedavileri devam ediyor. Fail yakalandı ve emniyetimiz olayı çok yönlü inceliyor. Geçmiş olsun” değerlendirmesinde bulundu.

ÖMER ÇELİK’TEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Fatih Camisi imamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem’e yapılan bıçaklı saldırıyı lanetledi.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul Fatih Camii imamı Galip Usta’ya ve cami cemaatinden Bilal Erdem’e yönelik menfur saldırıyı üzülerek öğrendik. Hadiseyle ilgili emniyet güçlerimiz ve adli makamlar harekete geçmiş, sorumlu kişi yakalanmıştır. Bu vesileyle Galip hocaya ve yaralı vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldırıyı lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

ADALET BAKANI TUNÇ’TAN PAYLAŞIM

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Fatih Camisi’ndeki bıçaklı saldırı şüphelisinin gözaltına alındığını belirterek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini bildirdi.

Saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Bakan Tunç, “Saldırının ardından şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir. Hepimizi üzen saldırıda yaralanan İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadesini kullandı.

CHP LİDERİ ÖZEL SALDIRIYI KINADI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Fatih Camisi’nde imam hatip Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem’e yapılan saldırıyı kınadı.

Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Fatih Camii İmamı Galip Usta ve Bilal Erdem’e camide yapılan saldırıyı kınıyor, Usta ve Erdem’e acil şifalar diliyorum. Saldırının tüm detaylarıyla açığa çıkarılmasını ve benzer olayların bir daha ibadethanelerimizde yaşanmamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da X hesabından yaptığı paylaşımda “Fatih Camii’de yaşanan menfur saldırıda Fatih Camii imamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem yaralandı. Yoğun bakımda tedavileri sürmekte. Saldırıyı gerçekleştiren Ö.S. isimli şahıs emniyet güçlerimizce yakalandı” ifadelerini kullandı.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU: DURUMU YAKINDAN TAKİP EDİYORUM

Bir kınama mesajı da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi.

İmamoğlu, “Fatih Camii imamımız Galip Usta, yakınen tanıdığım iyi ve samimi bir din adamıdır. Bu akşam saatlerinde, Fatih Camii içinde kendisine yönelik saldırıda yaralanmasından üzüntü duydum. Durumunu yakından takip ediyorum. Bu vesile ile hem kıymetli din adamımıza hem de aynı olayda yaralanan cami cemaatinden Bilal Erdem’e geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Fatih Camii imamı ve cemaatten bir kişinin yaralandığı bıçaklı saldırı ile ilgili sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul Fatih Camii’nde imam hatip Galip Usta hocamıza ve cami cemaatinden Bilal Erdem’e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kendilerine yüce Rabbimizden acil şifalar diliyor, cami cemaatine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu menfur saldırının sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.