Connect with us

GÜNDEM

Malatya’da deprem: 5,2

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek herhangi olumsuz bir durum olmadığını açıkladı.

Published

on

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 5,2 deprem oldu.

Saat 16.04’te gerçekleşen deprem 13.93 kilometre derinlikte meydana geldi.

Sarsıntı birçok ilde hissedildi.

BAKAN YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada herhangi bir olumsuz durum olmadığını dile getirdi.

Yerlikaya, “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.” dedi.

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI: VATANDAŞLAR EVLERİNDEN ÇIKMIŞ DURUMDA

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de NTV canlı yayınında “Depremi hissedince kesinlikle 5’in üzerinde bir deprem dedik. Şu an arkadaşlarımız, tüm mahallelerimizle irtibat kurmaya çalışıyorlar.” dedi. Başkan Güder, şu ana kadar kendilerine olumsuz bir durum ulaşmadığını söyledi.

Bölgedeki vatandaşların evlerinden dışarı çıktığını söyleyen Başkan Güder, “Biz şu an arkadaşlarla teyakkuz halindeyiz.” ifadesini kullandı.

Battalgazi’de 6 Şubat deprem felaketinde ağır ve orta hasar alan binaların kullanılmadığını söyleyen Güder, “Şu ana kadar yıkımla ilgili bir bilgi ulaşmış değil.” dedi.

AFAD: EKİPLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDEDİR

AFAD’dan yapılan açıklamada da herhangi olumsuz bir durumun yaşanmadığı ifade edilirken “Saha tarama çalışmaları devam etmekte olup ekiplerimiz teyakkuz halindedir.” denildi.

BAKAN KOCA: 2 UMKE TİMİ GÖREV BAŞINDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ekiplerin olusuz çağrı almadıklarını belirtti. Koca, “Bölgeyi taramak üzere 2 UMKE timi görev başında.” dedi.