Connect with us

EKONOMİ

TRT UEFA’nın düzenlediği 3 ligin yayın hakkını satın aldı: 100 milyon euro tartışma yarattı

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nin artık 3 yıllığına TRT’de yayınlanacak. TRT’nin yayın hakları için ödeyeceği para ise tartışma yarattı. Bazı iddialar üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan açıklama geldi.

Published

on

TRT, UEFA’nın düzenlediği Avrupa Ligi, Konferans Ligi ve Şampiyonlar Ligi’nin yayın haklarını satın aldı. UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçları 3 sezon boyunca TRT kanalları ve TRT dijital platformu tabii’de yayınlanacak.

ZAHİD SOBACI: ‘BİZLER İÇİN BİR GURUR VESİLESİ’

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, yayın haklarının satın alınması üzerine yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“TRT, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi maçlarının 3 sezon boyunca tek yayıncısı oldu. TRT tarihindeki bu ilki yaşamaktan ve yaşatmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’nin kamu yayıncısı olarak, futbol heyecanını ülkemizin her köşesine yayacak olmak, bizler için bir gurur vesilesi. Futbol ile birlikte sporun her branşında turnuvaları izleyicilerimizle buluşturmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun.”

TRT 100 MİLYON EURO TEKLİF Mİ VERDİ?

Gelişmeler üzerine gazeteci Candaş Tolga Işık, X hesabından yaptığı paylaşımda ciddi bir iddia ortaya attı. Işık, paylaşımında şöyle dedi:

“TRT, Şampiyonlar Ligi yayın hakları için 100 Milyon Euro (3,3 milyar TL) teklif vermiş. Bunun yarısı zarar yazar! Kurumun bahçesinde petrol bulundu galiba! Bir de Maliye Bakanı’nın bundan haberi var mı? Ya TRT kamu kurumu değil ya da kamuda tasarruf dönemi başlamadan bitti…”

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NDAN  JET HIZIYLA YALANLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 100 milyon Euro rakamını yalanladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan “TRT, Şampiyonlar Ligi yayın hakları için 100 Milyon Euro teklif vermiş. Bunun yarısı zarar yazar” iddiası doğru değildir.

TRT, 2024-27 yılları arasında 3 sezon boyunca UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi yayın haklarını almıştır.

Söz konusu yayın hakları için sosyal medya hesaplarında paylaşılan rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Yayın hakları maliyeti, TRT’nin reklam ve üyelik gelirleri gibi ticari girişimleri ile rahatlıkla karşılanabilecek düzeydedir.

TRT, Türk futboluna desteğinin bir göstergesi olarak Türk takımı maçlarını TRT 1 ve TRT Spor kanallarından şifresiz olarak halkımızın hizmetine sunacaktır.”