Connect with us

DÜNYA

Netanyahu: Refah’a gireceğiz!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uluslararası uyarılara rağmen yakın zamanda Gazze’nin güneyindeki Refah’ta Hamas’a karşı askeri operasyon başlatacaklarını söyledi. Netanyahu, bölgede yoğun çatışmaların birkaç hafta süreceğini belirtti.

Published

on

Bild ve Politico’ya Refah’a askeri operasyon konusunu değerlendiren Netanyahu, “Oraya (Refah’a) gideceğiz. Ayrılmayacağız. Biliyorsunuz benim kırmızı çizgim var. 7 Ekim’deki kırmızı çizginin ne olduğunu biliyorsunuz. Bir daha asla olmayacak.” ifadelerini kullandı.

“ÇATIŞMALAR BİRKAÇ HAFTA SÜRECEK”

Netanyahu, Refah’ta bir askeri harekata başladıklarında, yoğun çatışma aşamasının tamamlanmasının birkaç hafta süreceğini dile getirerek, isimlerini vermeden, Hamas’a yönelik saldırıyı sürdürmek için birçok Arap liderin zımni desteğini aldığını öne sürdü.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜ REDDETTİ

“7 Ekim’den sonra bir Filistin devleti görmek istemiyoruz.” ifadesini kullanan Netanyahu, uluslararası toplumdan gelen iki devletli çözüm önerilerini reddetti.

Ayrıca ramazan ayı vesilesiyle ateşkes fikrini de geri çeviren Netanyahu İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasını görmek istediğini ancak müzakerelerde herhangi bir ilerleme göremediğini aktardı.

BİDEN: İSRAİL’E FAYDADAN ÇOK ZARAR VERİYOR

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in 1,3 milyondan fazla Filistinlinin barındığı Gazze kenti Refah’a kara operasyonu düzenlemesinin kendisi için “kırmızı çizgi” olduğunu ancak İsrail’i savaşta yalnız bırakmayacağını da söyledi.

Joe Biden, İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’de Hamas’a karşı savaşa yaklaşımıyla “İsrail’e yardım etmekten çok zarar verdiğine” inandığını söyledi.