Connect with us

SİYASET

TİP desteğini çekti Gökhan Zan tek başına!

TİP, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdiği Gökhan Zan’ı adaylıktan çekti. Zan ise, “Adayım” dedi. Peki seçime girebilecek mi?

Published

on

Türkiye İşçi Partisi (TİP), 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdiği eski milli futbolcu Gökhan Zan’ı, “partinin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddiaları” gerekçe göstererek adaylıktan çekti.

Kendisine şantaj yapılıp, montaj ses kayıtlarıyla kumpas kurulduğunu iddia eden Gökhan Zan, savcılığa suç duyurusunda bulundu ve “adaylığının kararlılıkla sürdüğünü” açıkladı. Zan’ın, “montaj ve kumpas” iddialarına karşın, geçen yıl tanıştığı ve ifadesinde adı Turgay K. olarak geçen bir kişiyle yaptığı telefon görüşmelerinde “menfaat ilişkisine” girdiği kanısına varan TİP yönetimi, Zan için disiplin sürecini başlatmaya hazırlanıyor.

Zan’ın, “montaj ve kumpas” iddialarına karşın, geçen yıl tanıştığı ve ifadesinde adı Turgay K. olarak geçen bir kişiyle yaptığı telefon görüşmelerinde “menfaat ilişkisine” girdiği kanısına varan TİP yönetimi, Zan için disiplin sürecini başlatmaya hazırlanıyor.

Partiden yapılan açıklamada, “Hatay İttifakı’nın ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır” denildi.

TİP açıklamasında, “siyasetin kirli pazarlıklara, kumpas ve şantajla yürütüldüğü bir ortamda, partinin ilkelerine gölge düşürmeme” gerekçesiyle bu kararı aldığını duyurdu ancak “tasvip edilmeyen” ilişkilerin ne olduğunu açıklamadı.

ÇEKİLMEZSE OY PUSULASINDA YER ALACAK

TİP yönetimini ikna edemeyen Gökhan Zan, “adaylığının kararlılıkla sürdüğünü” açıkladı. Ancak Zan, bundan sonraki süreçte adaylıktan çekilse de çekilmese de siyasi partilerin Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz ve düzeltme süreçleri tamamlandığı ve aday listeleri kesinleştiği için, TİP’in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak oy pusulasında yer alacak.

TİP ise Zan için herhangi bir seçim faaliyeti yürütmeyecek. Parti yönetimi, “Hatay ittifakının adayı” olarak duyurduğu Gökhan Zan’ın, CHP adayı Lütfü Savaş’a yönelik tepkiler nedeniyle, yerel seçimlerde yüzde 10-15 oy alma potansiyeli olduğu hesabı yapıyordu.