Connect with us

SİYASET

Özgür Özel YSK önünde!

CHP lideri Özgür Özel, Hatay’da sonuçlar kesinleşmeden AKP’nin adayına mazbata verilmesini protesto için YSK binasına geldi. Yapılan basın açıklamasında konuşan Gül Çiftçi Binici, “Hatay’da seçim iptali ve yeniden sayım talep ettik” dedi.

Published

on

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve partililer, Hatay’da sonuçlar kesinleşmeden mazbatanın AKP’nin adayına verilmesini protesto için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde bir araya geldi.

Özel, YSK Başkanı Ahmet Yener ile bir araya geldi. Yaklaşık 10 dakika süren görüşmenin ardından YSK önünde basın açıklaması yapıldı.

“3 BİN 389 ÖLÜ SEÇMEN BULUNUYOR”

CHP lideri Özel, ses tellerinden ameliyat olduğu için ilk sözü CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici aldı.

Hatay’daki seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini belirten Binici, “Hatay’da 3 bin 389 ölü seçmen bulunmaktadır. Ölü seçmenlerin nasıl oy kullandığının tespit edilmesini ve seçimin iptal edilmesini istiyoruz” dedi.

“ÇİFTE STANDARTLARIN ÇÖZÜLMESİNİ DİLİYORUZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ise, itiraz sonuçları netleşmeden mazbata verilmesini eleştiren “Bu sürecin çifte standart olmaksızın ve çifte standartların çözülmesi yönünde YSK kararıyla devam etmesini diliyoruz. Buradan başvurularımızı yaptık, yarın gündeme alınmasını bekliyoruz” diye konuştu.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böyek de “Hataylının iradesini korumak tüm Türkiye’nin görevidir” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Özgür Özel, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile şunları kaydetmişti:

“Hatay’ın sandıktaki iradesine günlerdir masa başı oyunlarla müdahale edilmektedir. Başvurularımız sonuçlanmadan ve YSK kararını açıklamadan siyasi baskılarla haksızca ve hukuksuzca mazbata verilmiştir. Bizler yarın saat 15.00’te YSK önünde olacağız. Hatay’ın iradesine sahip çıkmak isteyen herkesi barışçıl ve anayasal hak arayışı için YSK önüne çağırıyorum.”

Ankara Emniyet Müdürlüğü de, CHP lideri Özel’in de katılımıyla YSK önünde yapılacak basın açıklaması öncesinde, YSK’nin binasının da bulunduğu Sıhhiye’deki parkın etrafını bariyerler ile kapatmıştı.