Connect with us

EKONOMİ

“Erdoğan’la Şimşek arasında kriz çıktı” iddiasına jet yalanlama!

Tv100 yazarı Fuat Uğur, bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında bayram öncesi kriz yaşandığını yazdı. Bir zamanlar hükümet yanlısı Fuat Uğur’un bu iddiasına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan jet yalanlama geldi. İşte ayrıntılar…

Published

on

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında kriz ortaya çıktı ve kriz küresel sistemin devreye girmesiyle çözüldü” iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Söz konusu açıklamada şöyle denildi:

Bazı basın yayın organlarında yer alan, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında kriz ortaya çıktı ve kriz küresel sistemin devreye girmesiyle çözüldü’ iddiası doğru değildir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında iddia edildiği gibi herhangi bir gerginlik yaşanmamıştır.

Ülkemiz ekonomisinde yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program ve 12’nci Kalkınma Planı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürülmeye devam edecektir.

FUAT UĞUR KÖŞESİNDE NE DEMİŞTİ?

TV100 yazarı Fuat Uğur, bugünkü, “Bayram bitti, artık Mehmet Şimşek rüzgârı esecek! Sürprizlere hazır olun…” başlıklı yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullanmıştı:

“Seçim öncesi kabinede hayli gergin bir süreç yaşandı.

Bunu içeriden aldığım bilgilerle yazıyorum.

Memurlara yapılan seyyanen zamdan SGK emeklilerinin mahrum bırakılmasının sebep olduğu adaletsizlik, çoğunluğu en az ücret alan emeklilerin oy kullanmaması, kullananların da oylarını diğer partilere aktarması seçim sonuçlarına yansıdı.

İşin fenası bunun böyle olacağı yılların kurdu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kolaylıkla tahmin ediliyordu. Zaten önüne getirilen anketler gerçeği apaçık ortaya koyuyordu.

KOPMA NOKTASINA GELEN İLİŞKİ VE ERDOĞAN’IN ZOR TERCİHİ

Erdoğan son kritik dönemeçte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i hayli zorladı “Bir şeyler yap, bu sorunu çözelim” diye. Ama Bakan Şimşek direndi. Öyle ki kabinede yaşanan gerginlik, seçime 15 gün kala Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki ilişkiyi koparmasa da çok tehlikeli bir noktaya taşıdı.

Mehmet Şimşek bakanlığını koydu masaya. Daha önce konuştuklarını ve anlaştıklarını hatırlattı. Küresel sistem ise gerginliği “hissetmiş” gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dolaylı ya da dolaysız mesaj üstüne mesaj yağdırarak Mehmet Şimşek’le çalışmayı tercih ettiklerini, bunun Türkiye’nin güvenilirliğine ve yatırım yapılabilir ülke olmasına büyük katkı sağladığını iletti. Erdoğan en sonunda olası seçim sonucunu göze alarak ülke ekonomisinin geleceğine ve orta vadede halkın refahına yatırım yapmayı tercih etti. Çünkü kalıcı olacak tercih buydu.”