Connect with us

3. SAYFA

Ankara’dan göçmen açıklaması

İdlib’de 33 mehmetçiğin şehit edildiği hain saldırıdan sonra Suriyeli göçmenler için Avrupa kapılarının açılması üzerine, Türkiye’den Batı’ya hızlı bir göç akışı başladı. Avrupa’dan gelen tepkiler üzerine Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

Published

on

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’deki bazı sığınmacı ve göçmenlerin Batı’ya hareketinin İdlib’deki durumun kötüleşmesi halinde sürebileceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, göçmenlerin Avrupa’ya gönderilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada Türkiye’deki bazı sığınmacı ve göçmenlerin Batı’ya hareketinin İdlib’deki durumun kötüleşmesi halinde sürebileceğini bildirdi.

Aksoy ayrıca, “Ülkemizin sığınmacı politikasında bir değişiklik yoktur. İdlib’deki gelişmeler mevcut göç baskısını artırmakta” ifadelerini kullandı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir