3. SAYFA
İstanbul’da ölenlerin sayısı geçen yıla oranla 3 bin 600 arttı
İstanbul’da, bu sene ve geçen senenin mart-nisan aylarındaki ölüm rakamları karşılaştırıldığında, 3 bin 600 fazla ölüm kayda geçti.
Sözcü’den Özlem Güvenli‘nin, İstanbul Büyükşehir belediyesi (İBB) Mezarlıklar Daire Başkanlığı’nın kayıtlarına ulaşarak hazırladığı haberine göre, geçen sene mart ve nisan ayında İstanbul’da toplam 12 bin 745 kişi hayatını kaybetti.
Bu sene ise aynı dönemde 3 bin 600 artışla bu sayı 16 bin 345’e çıktı.
Hastaneden gelen raporlarda ölüm sebebi olarak Covid-19 yazılmadığından, salgında hayatını kaybedenlere dair raporda ayrı bir bilgi bulunmuyor.
Nisan’da 2 bin 949 artış
Geçen sene martta İstanbul’da 6 bin 630 kişi hayatını kaybetti. Bu sene martta ise 651 farkla bu sayı 7 bin 281 oldu.
Geçen sene nisan ayında 6 bin 115 kişi yaşamını yitirirken, bu yıl nisanda ise bu sayı 2 bin 949 artışla 9 bin 64’e çıktı.
Günlük bazda ise, nisan ayında en çok ölüm 20 Nisan’da yaşandı. 20 Nisan’da 399 kişi yaşamını yitirirken, geçen sene aynı gün 203 kişi hayatını kaybetmişti.