Connect with us

DÜNYA

3 çocuk ve başbakan kocayla first lady olmak zor!

Published

on

Quebec eyaletinde yayın yapan Le Soleil gazetesine açıklamalarda bulunan Kanada’nın ‘first lady’si Sophie Grégoire Trudeau, “Her yere gitmek istiyorum ama yapamam. Üç çocuğum ve başbakan bir kocam var. Yardıma ihtiyacım var. İnsanlara hizmet etmeme yardım edecek bir ekibe ihtiyacım var” dedi.
“Seçmek çok zor çünkü insanlar sizden yardım istenmesi size dokunuyor” diyen Grégoire Trudeau, kendine gönderilen mektuplara ve mesajlara mümkün olduğunca yanıt vermeye çalıştığını da kaydetti.
“KANADALI KADINLARIN YÜZLEŞTİKLERİ GERÇEKLERDEN HABERİ YOK”
Ancak Grégoire Trudeau’nun bu açıklamaları, muhalefetteki kadın vekillerin tepkisini çekti. Eski Kanada Başbakanı Stephen Harper’ın eşinin sadece bir yardımcısı olduğunu söyleyen Muhafazakar Parti milletvekili Candice Bergen, Grégoire Trudeau’nun sözlerinin gerçeklikle örtüşmediğini belirtti.
Yeni Demokratik Parti’den Niki Ashton da ‘first lady’ Grégoire Trudeau’nun Kanadalı kadınların yüzleştikleri gerçeklerden bihaber olduğunu savundu.
“BİR HİZMETÇİSİ BİLE YOK!”
Öte yandan Kanadalı Twitter kullanıcıları #jesuissophie (Ben Sophie’yim) ve #prayforsophie (Sophie için dua et) etiketlerini kullanarak yüzlerce mesaj paylaştı.
Carla Burlando isimli Twitter kullanıcısı da “Asistanınız aynı gün hem katılmanız gereken bir öğle yemeği hem de dergi röportajınız olduğunu hatırlattığında” yazılı bir görselle birlikte “Bir hizmetçisi bile yok!” mesajını paylaştı.
Bu arada Kanada Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Grégoire Trudeau için kendisine ikinci bir yardımcı tahsis edilmesinin de aralarında olduğu bir dizi seçeneğin değerlendirildiği belirtildi.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir